Έντονο προβληματισμό σε κορυφαία κυβερνητικά στελέχη προκάλεσε η επιθετική επικοινωνιακή πολιτική του Μαξίμου στο ζήτημα της καταστροφικής πυρκαγιάς.

Εφαρμόζοντας πιστά το δόγμα του Άκη Σκέρτσου, ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της διυπουργικής σύσκεψης δήλωσε ικανοποιημένος για την αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας που κατέκαψε την Αττική και έφτασε μέχρι τα Βριλήσσια.

Απέφυγε να κάνει αυτοκριτική και να μιλήσει για επιχειρησιακά λάθη.

Κάλυψε απόλυτα τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, αλλά και τους εμπλεκόμενους παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η τακτική αυτή του πρωθυπουργού μπορεί να λειτούργησε πυροσβεστικά στην κυβέρνηση, αποφεύγοντας την εσωστρέφεια, αλλά ταυτόχρονα εγκυμονεί κινδύνους.

Η οργή που έχει ξεσπάσει στην κοινωνία μπορεί να διαρρήξει τις σχέσεις εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας των πολιτών με την κυβέρνηση, αλλά και το κράτος.

Το πολιτικό κόστος από τις καταστροφικές πυρκαγιές θα μετατεθεί στις δημοσκοπήσεις του Σεπτεμβρίου.

Σε περίπτωση κατά την οποία τα γκάλοπ εμφανίσουν πτώση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και αμφισβήτηση των ικανοτήτων του πρωθυπουργού, τότε σίγουρα θα δρομολογηθούν εξελίξεις.

Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς στην αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας, σε συνδυασμό με την αδυναμία να ελέγξει την ακρίβεια και το ενεργειακό κόστος, μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με ένα διογκούμενο κύμα δυσαρέσκειας, με ό,τι συνεπάγεται μία τέτοια εξέλιξη.

Διαβάστε ακόμη: