Απογοητευτική για ένα ημίχρονο, το πρώτο, η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα από τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη με 2-1 από τον Απόλλωνα όμως πήρε την πρόκριση χάρη στη νίκη της με 2-0 στον πρώτο αγώνα. Ο Απόλλωνας το πάλεψε μέχρι το τέλος, αλλά οι «κιτρινόμαυροι» ήταν αυτοί που χαμογέλασαν. Οι φιλοξενούμενοι διαχειρίστηκαν καλά το δεύτερο ημίχρονο, έκαναν τη… δουλειά τους και πήραν το εισιτήριο για τους 8 του Κυπέλλου.

Στο 7’ είχαμε την πρώτη καλή στιγμή στη Ριζούπολη. Ο Απόλλωνας βγήκε στην κόντρα, με τον Χουχούμη να κάνει τη σέντρα. Ο Μουνιέ κέρδισε τους πάντες στην εναέρια μονομαχία, με την κεφαλιά του όμως να είναι αδύναμη και την μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Αθανασιάδη.

Τρία λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά της ΑΕΚ να κάνει αισθητή την παρουσία της στο Γεώργιος Καμάρας. Ο Αλμπάνης σέρβιρε ωραία στον Ολιβέιρα, ο Πορτογάλος σούταρε, με τον Γιαννακόπουλο να αποκρούει με δυσκολία.

Στο 14’ οι «κιτρινόμαυροι» απείλησαν ξανά την εστία της Ελαφρά Ταξιαρχίας, με το εκτός περιοχής σουτ του Αλμπάνη να ξυρίζει το δοκάρι.

Στο 16΄, οι γηπεδούχοι έβαλαν… φωτιά στο ματς. Ο Ντάουντα έκλεψε τη μπάλα από τον Χνιντ, πάσαρε στον Μπεντινέλι που μπήκε μόνος του στην περιοχή, έκανε το σουτ για να κοντράρει η μπάλα και να σκοράρει από κοντά ο Ντάουντα (1-0).

Στο 20΄, ήρθε η ισοφάριση για την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ. Ο Λόπες έκανε την σέντρα, ο Γιαννακόπουλος υπέπεσε σε τραγικό λάθος, χάνοντας τη μπάλα μέσα από τα χέρια του, με τον Ολιβέιρα να σκοράρει προ κενής εστίας (1-1).

Η αναμέτρηση της Ριζούπολης είχε τρελό ρυθμό, με τον Απόλλωνα να ξανά παίρνει το προβάδισμα στο 27’. Ο Τάσος Λαγός με μια… φωτοβολίδα από το ύψος της περιοχής, έστειλε τη μπάλα στις αράχνες της εστίας του Αθανασιάδη για το 2-1. Ο Ντάουντα ήταν αυτός που πάσαρε στον Λαγό.

Στο 37’ η Ένωση άγγιξε την ισοφάριση, μετά από μια υπέροχη έμπνευση του Τάνκοβιτς. Ο Σουηδός παίκτης κοντρόλαρε με το στήθος, έκανε το γυριστό, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο μακριά από την εστία του Απόλλωνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ απείλησε δύο φορές στα πρώτα λεπτά με πρωταγωνιστή τον Σάκχοφ. Στο 53΄, ο Ουκρανός μέσος κατέβασε ωραία τη μπάλα, αλλά το τελείωμα του ήταν κάκιστο. Ενώ, δύο λεπτά μετά, ο Γκαρσία εκτέλεσε ένα φάουλ, με τον Σάκχοφ να πιάνει την κεφαλιά, χωρίς όμως να καταφέρει να δώσει κατεύθυνση στη μπάλα.

Στο 58΄ και μετά από κόρνερ του Απόλλωνα, η μπάλα πέρασε από όλη την άμυνα της ΑΕΚ και ο Μπρούσιτς δεν κατάφερε να τη στείλει στα δίχτυα από κοντά.

Στο 63’ η κακοδαιμονία των τραυματισμών χτύπησε ξανά την… πόρτα της Ένωσης, με τον Γεβγέν Σάκχοφ να αποχωρεί με πρόβλημα κατευθείαν για τα αποδυτήρια της Ριζούπολης.

Στο 82΄, το σουτ του Σιμάνσκι κατέληξε στα σώματα, με την ΑΕΚ να ψάχνει την ισοφάριση. Ενα λεπτό αργότερα, ο Λόπες απείλησε, με τον Γιαννακόπουλο να του λέει όχι.

Στο 90΄, ο Δικέφαλος έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά το σουτ του Ολιβέιρα κατέληξε στα σώματα. Στη συνέχεια, ο Μαχαίρας έκανε επέλαση από τα αριστερά, σέρβιρε στον Σιμάνσκι στο ύψος του πέναλτι, με τον Γιαννακόπουλο να σώζει τον Απόλλωνα.

Απόλλων Σμύρνης (Γ. Παράσχος, 4-2-3-1): Γιαννακόπουλος, Τσαμπούρης, Λισγάρας, Κάλισιρ (46’ Μπρούσιτς), Βιτλής (63΄Φερνάντεθ), Κιτοκό, Λαγός (81’ Ρόδης), Μουνιέ, Μπεντινέλι (69’ Κραγιόπουλος), Χουχούμης, Ντάουντα (46’ Ιωαννίδης)

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-2-3-1): Αθανασιάδης, Ραντόνια, Τσιγκρίνσκι, Χνιντ, Λόπες, Σάκχοφ (63’ Γαλανόπουλος), Σιμόες, Νταντσένκο (46’ Γκαρσία), Τάνκοβιτς (46’ Σιμάνσκι), Αλμπάνης (84’ Μαχαίρας), Ολιβέιρα (90’+ Ανσαριφάρντ)