Όπως όλα δείχνουν και αυτή η αλλαγή χρονιάς, με την πανδημία στα πιο δυνατά της, θα είναι ιδιαίτερη και οι περισσότεροι θα κάνουμε Πρωτοχρονιά στο σπίτι.

Η στιγμή που όλοι περιμένουμε πλησιάζει. Η μέρα που θα μετρήσουμε τον χρόνο αντίστροφα μέχρι το ρολόι μας να γράψει 00:00 π.μ. – για να πούμε καλή χρονιά, να αγκαλιαστούμε, να ανταλλάξουμε ευχές και να τσουγκρίσουμε τα ποτήρια μας είναι πιο κοντά από ποτέ.

Υπάρχουν τρόποι να δημιουργήσουμε γιορτινή ατμόσφαιρα, να είμαστε ασφαλείς και να περάσουμε καλά.

Πρωτοχρονιά στο σπίτι: Πώς θα περάσετε καλά;

1. Ετοίμασε την Playlist της βραδιάς

Μια ευχάριστη βραδιά συνοδεύεται από καλή μουσική. Φτιάξε έναν κατάλογο με τα αγαπημένα τραγούδια, τα δικά σου και των φίλων σου, Χριστουγεννιάτικα και μη. Έτσι, θα παίζουν καθ’ όλη την διάρκεια της βραδιάς.

Αναλόγως τα κέφια, μπορεί η μουσική να ακούγεται χαμηλόφωνα ή να δυναμώσει, αν κάποιος θέλει να χορέψει!

Πρωτοχρονιά στο σπίτι: Τρόποι για να περάσετε καλά

2. Άναψε την θέρμανση

Φρόντισε ώστε η Πρωτοχρονιά στο σπίτι να είναι ζεστή από κάθε άποψη! Το χειμωνιάτικο βράδυ της πρωτοχρονιάς μπορεί να είναι αρκετά κρύο – εκτός αν ζεις στο νότιο ημισφαίριο – και δεν θα είναι ό,τι καλύτερο οι καλεσμένοι σου να χρειάζεται να είναι ντυμένοι σαν να πηγαίνουν στα χιόνια.

Ένα ζεστό σπίτι και ένα αναμμένο τζάκι, αν υπάρχει, θα δημιουργήσουν μια όμορφη ατμόσφαιρα.

3. Οργάνωσε ένα γευστικό δείπνο

Βρες μια καλή συνταγή που να ταιριάζει στην περίσταση και μαγείρεψε με την σύντροφο σου, για εσάς ή τους καλεσμένους σας.

Θα σας πάρει αρκετή ώρα, θα περάσετε σίγουρα πολύ ευχάριστα, μαγειρεύοντας μαζί και θα εντυπωσιάσετε τους φίλους που θα έρθουν για Πρωτοχρονιά στο σπίτι σας.

Πρόσεξε μόνο ώστε το φαγητό που θα μαγειρέψετε να είναι κατάλληλο για τους επισκέπτες, σε περίπτωση για παράδειγμα που κάποιος είναι χορτοφάγος, ετοιμάστε κάτι που να μπορεί να απολαύσει και εκείνος.

Αν είσαι σε μια μακροχρόνια σχέση, η διοργάνωση μιας βραδιάς για να περάσετε την Πρωτοχρονιά μπορεί να είναι μια δραστηριότητα που θα σας φέρει ξανά κοντά.

Πρωτοχρονιά στο σπίτι: Τρόποι για να περάσετε καλά

4. Κάνε τον Μπάρμαν

Αν θέλεις και έχεις όρεξη μπορείς να προμηθευτείς ποικιλία ποτών αλκοολούχων και μη και να φτιάξεις γευστικά κοκτέιλ για τους καλεσμένους σου.

Ένα καλό κρασί ή μια σαμπάνια, ανάλογα με το φαγητό, μπορεί να συνοδεύσουν ιδανικά το πρωτοχρονιάτικο δείπνο.

Τι καλύτερο από μια ζεστή βραδιά με καλό φαγητό και ποτό μαζί με φίλους ή συγγενικά πρόσωπα;

5. Μαραθώνιος σειρών

Είσαι στο σπίτι, με την παρέα ή την κοπέλα σου και έχεις αρκετές ώρες διαθέσιμες μέχρι την πρωτοχρονιά.

Η βραδιά δεν χρειάζεται να είναι επίσημη. Μπορείτε να φορέσετε κάτι άνετο και να αράξετε σε έναν καναπέ παρακολουθώντας την αγαπημένη σας σειρά όλο το βράδυ!

6. Μια χαλαρή Πρωτοχρονιά με επιτραπέζια

Μια από τις αγαπημένες δραστηριότητες για κάποιον που περνά την πρωτοχρονιά στο σπίτι και θέλει να περάσει ευχάριστα, με γέλιο την βραδιά είναι να διοργανώσεις μια βραδιά με επιτραπέζια.

Μετά το φαγητό και με συνοδεία ποτού και μουσικής ένα επιτραπέζιο παιχνίδι και ο ανταγωνισμός με τους κολλητούς μπορεί να έχει πολλή πλάκα και σίγουρα θα είναι μια πρωτοχρονιά που θα θυμάσαι και εσύ και οι καλεσμένοι σου.

Εκτός από επιτραπέζια παιχνίδια, μπορείς να ετοιμάσεις ένα μίνι καζίνο, με τράπουλα, ρουλέτες και μάρκες, και να δοκιμάσετε την τύχη σας στον τζόγο.

Πρωτοχρονιά στο σπίτι: Τρόποι για να περάσετε καλά

7. Αναμνηστικά δώρα για τους καλεσμένους σου

Με το πέρας της βραδιάς, μην αφήσεις τους φίλους σου να φύγουν, χωρίς ένα αναμνηστικό δώρο, για να θυμούνται την πρωτοχρονιά που περάσατε μαζί.

Ένα κεράκι ή ένα γούρι μπορεί να είναι κάποιες ιδέες για αναμνηστικό δώρο που δεν θα σου κοστίσουν.

8. Πήγαινε νωρίς στο κρεβάτι και κοιμήσου

Για αυτούς που η πρωτοχρονιά είναι απλά μια ακόμη ημέρα, που αισθάνονται αρκετά κουρασμένοι επειδή δούλευαν ή δεν θέλουν να ξοδέψουν χρήματα μαγειρεύοντας και καλώντας φίλους στο σπίτι, υπάρχει και η επιλογή του ύπνου!

Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορείς πολύ απλά να πέσεις νωρίς για ύπνο και να ξυπνήσεις φρέσκος το πρωί, για να απολαύσεις όποια δραστηριότητα επιθυμείς. Κανείς δεν θα σε παρεξηγήσει!