Αγωνία σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ασφαλισμένων οχημάτων προκαλούν οι εξελίξεις στην ρουμανική ασφαλιστική εταιρεία City Insurance.

Όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος, στην ασφαλιστική, που δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα τοποθετήθηκε ως προσωρινός Διαχειριστής το εγγυητικό σχήμα της Ρουμανίας Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), καθώς ελέγχεται για απάτες.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα με καθεστώς Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών.

Όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης της Ρουμανίας, η City Insurance έχει δείκτη ρευστότητας μόλις 0,16, σε σύγκριση με το απαιτούμενο επίπεδο 1. Επιπλέον, σύμφωνα με την Αρχή Χρηματοοικονομικής Εποπτείας (ASF) της Ρουμανία, φαίνεται ότι η ασφαλιστική εταιρεία παρουσίασε οικονομικές καταστάσεις που δεν επιβεβαιώθηκαν από την εκδότρια τράπεζα στην προσπάθειά της να αποδείξει ότι έχει την απαραίτητη ρευστότητα για να ανταποκριθεί τις κεφαλαιακές της ανάγκες.

Προσωρινός διαχειριστής στη City Insurance - Αγωνία για χιλιάδες ασφαλισμένα οχήματα

Οι εξελίξεις στην City Insurance προκαλούν ανησυχία σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ασφαλισμένων οχημάτων – Η ασφαλιστική εταιρεία παρουσίασε οικονομικές καταστάσεις που δεν επιβεβαιώθηκαν από την εκδότρια τράπεζα και τώρα ελέγχεται για απάτες

Η ανακοίνωση της ΤτΕ για την City Insurance

Η εποπτική αρχή της Ρουμανίας Financial Supervisory Authority ενημέρωσε ότι στην ασφαλιστική επιχείρηση Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A., με έδρα στη Ρουμανία, τοποθετήθηκε ως προσωρινός Διαχειριστής το εγγυητικό σχήμα της χώρας Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), με εντολή διάρκειας 4 μηνών για την αποκατάσταση της χρηματοοικονομικής κατάστασης και τη διασφάλιση της συνετής και χρηστής διαχείρισης της επιχείρησης, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Τράπεζα της Ελλάδος.

Στην Ελλάδα, η εν λόγω ασφαλιστική επιχείρηση δραστηριοποιείται με καθεστώς Eλεύθερης Παροχής Υπηρεσιών (ΕΠΥ), εκπροσωπούμενη από την εταιρεία N. Bourgazas & Associates E.E. (Συγγρού 168, 17671 Καλλιθέα, τηλ. 2109577096- 2109565481, fax 2109565481, e-mail: [email protected]).