Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η κυβέρνηση και ειδικότερα το οικονομικό επιτελείο, προβληματίζονται για τον τρόπο λειτουργίας των Ελληνικών Χρηματιστηρίων όπου διαπιστώνεται ότι η πάλαι ποτέ Σοφοκλέους και νυν Λεωφόρος Αθηνών έχει περιπέσει σε βαθιά χειμερία -και όχι μόνο- νάρκη, υπονομεύοντας επί της ουσίας την ανάπτυξη της οικονομίας και την προσέλκυση επενδυτών!

Το Χρηματιστήριο της Αθήνας, για λόγους που αναλύθηκαν από το Radar, έχει μεταβληθεί σε κλειστό κλαμπ για λίγους, όπου υπό τον έλεγχο των τραπεζών έχουν κλείσει οι πόρτες για νέες εισαγωγές και άντληση φθηνών κεφαλαίων από τον επιχειρηματικό κόσμο!

Ελεγχόμενο από «συγγενείς και φίλους» των τραπεζιτών, συνδικαλιστές, μόνιμους υπαλλήλους της ΕΧΑΕ  και συνταξιούχους – ξεπερασμένους τραπεζικούς, το Χρηματιστήριο της Αθήνας διολισθαίνει αδυνατεί να υποστηρίξει το κυβερνητικό – εθνικό έργο και δεν μπορεί η διοίκηση του να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα των καιρών και τις προσδοκίες μιας χώρας για ένταξη στην αναπτυξιακή διαδικασία!

Χρηματιστήριο της Αθήνας

Κατώτεροι των περιστάσεων, οι διοικούντες την πρώην Σοφοκλέους αποδεικνύονται «λίγοι» και «ανεπαρκείς», επί της ουσίας «φθαρμένα υλικά» που δεν συνάδουν με τις προσδοκίες των καιρών!

Υπό την έννοια αυτή, πρέπει να θεωρείται αναπόφευκτη η ταχύτατη αντικατάσταση τους, καθώς όσο δυνατόν πιο γρήγορα το Χρηματιστήριο πρέπει να αφήσει πίσω του βαρίδια και απομεινάρια του παρελθόντος, τα οποία μετέτρεψαν έναν θεσμό σε «πριβέ κλαμπ» που διοικούνταν καθεστωτικά από μια κλειστή ομάδα του τραπεζικού «συστήματος»!

Τώρα, οι μυστικοί δείπνοι και οι ίντριγκες στους διαδρόμους και πίσω από κλειστές κουρτίνες δεν πρόκειται να ανατρέψουν το μοιραίο, ούτε να αλλάξουν γνώμη στην κυβέρνηση η οποία ποντάρει πολλά στην αναζωογόνηση του Χρηματιστηρίου και τη συμβολή του στην εξυγίανση και ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων, στις οποίες η παρούσα διοίκηση έχει ερμητικά τις πόρτες κλειστές…