Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ μετά την αποχώρηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν από την προεδρική κούρσα για τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου, ενώ υποστηρίζει τον αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις ως πιθανή αντικαταστάτριά του.

Ο 81χρονος Μπάιντεν, σε ανάρτησή του στο Χ, δήλωσε ότι θα παραμείνει στον ρόλο του ως πρόεδρος και αρχιστράτηγος μέχρι τη λήξη της θητείας του τον Ιανουάριο του 2025 και θα απευθυνθεί στο έθνος αυτή την εβδομάδα, με την Κάμαλα Χάρις να ανακοινώνει επισήμως την υποψηφιότητά της για το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Προέβλεψαν οι «Simpsons» την προεδρική υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις πριν από από 24 χρόνια;

Η ξαφνική αλλαγή είναι παρόμοια με μια εξέλιξη που είχε προβλεφθεί πριν από χρόνια στη δημοφιλή σειρά κινουμένων σχεδίων «The Simpsons».

Η πλοκή προσφέρει στους θεατές μια ματιά στο μέλλον και δείχνει ότι η Λίζα είναι πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ ο Μπαρτ είναι ελεύθερος επαγγελματίας του Λευκού Οίκου.

Στο 17ο επεισόδιο της 11ης σεζόν «Bart to the Future», που προβλήθηκε το 2000, η Λίζα Σίμπσον έγινε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ. Τη βλέπουμε με ένα ντύσιμο παρόμοιο με αυτό της Κάμαλα Χάρις στην ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν, υπονοώντας την άνοδό της στην προεδρία στο μέλλον.

Ο συγγραφέας των «Simpsons», ο Al Jean, απάντησε στην είδηση της πιθανής προεδρικής υποψηφιότητας της Κάμαλα Χάρις.

Κάνοντας ανάρτηση στο X, ο Jean μοιράστηκε μια παράλληλη σύνθεση της Λίζα και της Κάμαλα Χάρις με το ίδιο ντύσιμο. «Η “πρόβλεψη” των Simpsons για την οποία είμαι περήφανος όντας μέρος της», έγραψε ο 63χρονος Jean στη λεζάντα της ανάρτησής του.

Οι «Simpsons» έχουν ιστορικό στο να κάνουν ακριβείς και σατιρικές αναφορές σε παγκόσμια γεγονότα. Ορισμένες από τις προηγούμενες προβλέψεις τους περιλαμβάνουν την άνοδο των smartwatches, την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ, την εξαγορά της 20th Century Fox από την Disney και τη βράβευση του Φινλανδού οικονομολόγου Μπενγκτ Χόλμστρομ με το βραβείο Νόμπελ και πολλά ακόμη περιστατικά που μέχρι σήμερα τραβούν τα βλέμματα.

Διαβάστε ακόμη: