Για τη λήψη νέων μέτρων λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες, προειδοποιούν κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης, σε μία προσπάθεια να πείσουν τους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν, προκειμένου να αποτραπεί το 4ο κύμα, το οποίο όπως όλα δείχνουν βρίσκεται προ των πυλών, εμ μέσω καλοκαιριού.

Πέτσας: Θα παρθεί όποιο μέτρο χρειαστεί

Αν υπάρξει τέταρτο κύμα της πανδημίας, αυτό θα χτυπήσει τους ανεμβολίαστους, όχι την οικονομία τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

Όπως είπε η αναπλήρωση των εισοδημάτων όσων είχαν ανάγκη κατά το lockdown προήλθε από τον προϋπολογισμό αλλά και τον εξωτερικό δανεισμό, δύο πηγές που δεν είναι ανεξάντλητες και στις οποίες πρέπει να προστρέχουμε με φειδώ και με σύνεση.

Ο κ. Πέτσας πρόσθεσε ότι πλέον τα εμβόλια είναι διαθέσιμα για όλους και πως τυχόν αυξημένος αριθμός κρουσμάτων δε σημαίνει απαραίτητα πίεση στο Σύστημα Υγείας «επομένως αυτό θα είναι πρόβλημα για τους ανεμβολίαστους».

Στο ερώτημα εάν θα αυστηροποιηθούν περαιτέρω τα μέτρα για τις χερσαίες μετακινήσεις, απάντησε ότι δεν γνωρίζει αν έχει γίνει κάποια σχετική συζήτηση στην κυβέρνηση, ωστόσο Ιούλιος και Αύγουστος είναι δυο μήνες κρίσιμοι και «όποιο μέτρο χρειαστεί να παρθεί, θα παρθεί».

Γεωργιάδης: Εκ νέου συζήτηση για τις επόμενες κινήσεις, αν συνεχιστεί η αύξηση κρουσμάτων

Αν συνεχιστεί ο ρυθμός ανόδου των κρουσμάτων τις επόμενες δύο εβδομάδες η εικόνα της Ελλάδας θα είναι διαφορετική, και θα πρέπει να συζητάμε εκ νέου τι θα κάνουμε με την πανδημία, δήλωσε σήμερα Δευτέρα στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι δεν πρέπει να καταστραφεί η καλή εικόνα για τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια με τις προβλέψεις των οίκων αξιολόγησης να είναι κάθε μήνα καλύτερες από τον προηγούμενο.

Τόνισε επίσης για τον τουρισμό ότι ο ρυθμός των αφίξεων του 2021 είναι μεγαλύτερος από τις αφίξεις τον Ιούλιο του 2020 και οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία «είναι καταπληκτικές για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο».

Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε ότι οι επενδύσεις ξεκίνησαν «να παίρνουν φωτιά» και τα ακίνητα στο Ελληνικό έχουν γίνει ανάρπαστα, κυρίως από τους ανθρώπους του εξωτερικού.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι τα δημόσια οικονομικά παραμένουν ισχυρά, η ζημία όμως που έχει υποστεί η ιδιωτική οικονομία δεν μπορεί να στηριχτεί εκ νέου με πόρους.

Ανέφερε ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι πιθανόν να προσβάλλει και εμβολιασμένους αλλά δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να νοσηλευτεί κάποιος σε ΜΕΘ, σημειώνοντας την ανάγκη να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί.

Κίνδυνος ακύρωσης του σχεδιασμού της κυβέρνησης για ανάκαμψη!