Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, σημείωσε πως το 20% των καταστημάτων εστίασης στην Ελλάδα δεν έχει εξωτερικό χώρο που σημαίνει ότι εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να λειτουργήσει. Επιπλέον, πολλές επιχειρήσεις δεν θα ανοίξουν λόγω των ημερομηνιών που ξεκινά η επανεκκίνηση της εστίασης αλλά και των προβλημάτων του κλάδου καθώς πέντε στις δέκα επιχειρήσεις έχουν μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα.

Ακόμη ένα πρόβλημα είναι η διανομή των self tests στον κλάδο εστίασης, το 50% των επιχειρήσεων έχει μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα σύμφωνα με τον κ. Καββαθά.

«Δεν υπάρχουν τα ΑΜΚΑ τους στο πληροφοριακό σύστημα παρ’ όλο που είναι εργαζόμενοι που ήταν σε αναστολή εργασίας και επανέρχονται στις δουλειές τους από τη Δευτέρα του Πάσχα. Παράλληλα οι φαρμακευτικοί σύλλογοι δεν κάνουν διάθεση self tests σαββατοκύριακο και αργίες και αυτό επιτείνει το πρόβλημα», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Μέχρι το τέλος Μαΐου θα είναι δύσκολα για τον κλάδο που έχει να εργαστεί έξι μήνες. Δεν έχει υπολογιστεί στην οικονομική βοήθεια το τετράμηνο του 2021. Το πιο μικρό κατάστημα έχει ανελαστικές δαπάνες της τάξεως των 2-3 χιλιάδων ευρώ. Γι’ αυτό και τη Δευτέρα δεν ξεκινάμε με τους καλύτερους οιωνούς. Το επόμενο διάστημα θα ήταν καλό να απελευθερωθεί ο κλάδος τουλάχιστον στο ωράριο λειτουργίας «για να είναι βιώσιμες οι επιχειρήσεις», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.