Στην Ελλάδα αναμένεται να έρθει η διάσημη αλυσίδα καταστημάτων Primark!

Η βρετανική αλυσίδα ένδυσης – υπόδησης, η οποία είναι εξαιρετικά δημοφιλής στο εξωτερικό λόγω και των χαμηλών τιμών της ετοιμάζεται να επεκταθεί και στην Ελλάδα.

Η εν λόγω αλυσίδα καταστημάτων πουλάει από βρεφικά και παιδικά είδη, γυναικεία και ανδρικά είδη ένδυσης και υπόδησης, καλλυντικά, αξεσουάρ, είδη σπιτιού, διακοσμητικά, ακόμη και κάποια γλυκά σνακ σε πολύ χαμηλές τιμές, κάτω του κόστους σε αρκετές περιπτώσεις.

Η Ελλάδα ετοιμάζεται να υποδεχτεί τα Primark

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Primark έχει εκφράσει εδώ και περισσότερους από έξι μήνες το ενδιαφέρον της να χτίσει ένα τεραστίων διαστάσεων κατάστημα στο Ελληνικό. Πιο συγκεκριμένα, ο βρετανικός «κολοσσός» επιθυμεί να κάνει «δικό του» ένα εκ των δύο εμπορικών κέντρων που σχεδιάζεται να αναπτυχθεί εκεί ή στον περιβάλλοντα χώρο, σε αυτό που θα βρίσκεται επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης.

H Primark είναι μία από τις μεγαλύτερες λιανεμπορικές επιχειρήσεις ένδυσης στην Ευρώπη και ο μεγαλύτερος λιανέμπορος ειδών ένδυσης, υπόδησης και αξεσουάρ, με βάση τον όγκο πωλήσεων, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αποτελεί θυγατρική εταιρεία του βρετανικού ομίλου ABF (Associated British Foods), εισηγμένου στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο οποίος δραστηριοποιείται ακόμη στην παραγωγή ζάχαρης, στο λιανεμπόριο τροφίμων, στην παραγωγή πρώτων υλών αρτοποιίας και στην παραγωγή ζωοτροφών.

Primark: Έρχεται στην Ελλάδα η διάσημη αλυσίδα καταστημάτων

Η Primark, που ετοιμάζεται να έρθει και στην Ελλάδα, ιδρύθηκε το 1969 στο Δουβλίνο και σήμερα διαθέτει 384 καταστήματα σε 13 χώρες (Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Πορτογαλία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Αυστρία, Γαλλία, Ιταλία, Σλοβενία, Πολωνία και ΗΠΑ).

Το 2020 (η οικονομική χρήση ξεκίνησε στις 15 Σεπτεμβρίου 2019 και ολοκληρώθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2020) πραγματοποίησε πωλήσεις 5,89 δισ. στερλίνες, επηρεασμένη φυσικά από την πανδημία του κορωνοϊού, καθώς στην προηγούμενη χρήση οι πωλήσεις της ήταν 7,79 δισ. στερλίνες.

Τα λειτουργικά της κέρδη στην τελευταία χρήση διαμορφώθηκαν σε 362 εκατ. στερλίνες έναντι 913 εκατ. στερλινών στη χρήση 2018/2019.

Πάντως, στην συνέχεια, οι ισορροπίες στην ελληνική αγορά αναμένεται να αλλάξουν ενώ επίσης φθηνές αλυσίδες προϊόντων στην Ελλάδα θα αποκτήσουν ανταγωνισμό.