Παλάτι και η Ντάουνινγκ Στριτ ζητούν να μην υπάρξουν συναθροίσεις έξω από τις βασιλικές κατοικίες, αλλά οι Βρετανοί θέλουν να δείξουν το πένθος τους και τη συμπαράσταση στη Βασίλισσα που έχασε «το πιο λαμπρό διαμάντι του στέμματός της».

Στο Μπάκιγχαμ μεταβαίνουν πολλοί Βρετανοί, που μετέχουν στο πένθος της βασιλικής οικογένειας, μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου, σε ηλικία 99 ετών. Το πλήθος προσεκτικά πηγαίνει έξω από το Παλάτι, για να αφήσει λουλούδια και ανθοδέσμες προς τιμή του Φίλιππου αλλά και να δείξουν τη συμπαράστασή τους προς τη βασίλισσα που έχασε το «πιο λαμπρό διαμάντι του στέμματος».

Η θλίψη που προκάλεσε ο θάνατος του Δούκα του Εδιμβούργου είναι εμφανής τόσο στα πρόσωπα αυτών που πηγαίνουν στο Παλάτι, όσο και στα χιλιάδες αφιερώματα των βρετανικών μέσων ενημέρωσης. Οι σημαίες σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο κυματίζουν μεσίστιες.

filippos-louloudia__2_

Ας αποφύγουμε το συνωστισμό

«Αν και πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για πολλούς, ζητάμε από τους πολίτες να μην συγκεντρώνονται έξω από τις βασιλικές κατοικίες και να συνεχίσουν να ακολουθούν τις υγειονομικές συστάσεις, ιδιαίτερα να αποφεύγουν να συναντώνται σε μεγάλες ομάδες και να ελαχιστοποιούν τις μετακινήσεις», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του γραφείου του Πρωθυπουργού και του Υπουργικού Συμβουλίου.

filippos-louloudia__1_

Στο Μπάκιγχαμ βρίσκονται δυνάμεις της αστυνομίας, που θέλουν να αποφύγουν εικόνες συνωστισμού και καλούν τους πολίτες να τηρούν τις αποστάσεις.

filippos-flowers

Ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής, παρά τις γκάφες του, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται παρεξηγήσεις στο κοινό, ενώ δεχόταν κριτική για πολλά σχόλιά του. Ωστόσο, εκατομμύρια πολίτες σε όλη τη χώρα ενώθηκαν στον θάνατό του. Δεν έλειψαν τα δάκρυα από πολίτες που θεωρούσαν τον δούκα του Εδιμβούργου ως σπουδαία προσωπικότητα.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.