Χαμογέλασε πάλι η Τσέλσι. Ύστερα από δυο ισοπαλίες κόντρα σε Εβερτον και Γουλβς ήταν με την πλάτη στον τοίχο και δεν είχε περιθώριο για άλλη απώλεια βαθμών, αν ήθελε να παραμείνει στην διεκδίκηση του τίτλου.

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, από το αυτογκολ του Τζέιμς, επικράτησε με 3-1 της Άστον Βίλα για την Boxing Day. Δυο γκολ από τον Ζορζίνιο, επιστροφή στα γκολ μετά από μεγάλο διάστημα για τον Λουκάκου.

Η Τσέλσι δεν ξεκίνησε καλά το ματς και η Άστον Βίλα το εκμεταλλεύτηκε και προηγήθηκε στο 28΄ με το αυτογκόλ του Τζέιμς. Το γκολ αυτό αφύπνισε τους μπλε που ανέβασαν την απόδοσή τους και κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα με πέναλτι στο 33΄, το οποίο το μετουσίωσε σε γκολ ο Ζορζίνιο.

Στο δεύτερο μέρος, η Πρωταθλήτρια Ευρώπης μπήκε δυναμικά και πήρε προβάδισμα με τον Λουκάκου στο 56΄. Μετά από σέντρα του Χάντσον-Οντόι, ο Βέλγος επιθετικός πήρε την κεφαλιά και ολοκλήρωσε την ανατροπή.

Η Τσέλσι μετά το προβάδισμα της είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, έχασε δυο ευκαιρίες με τους Μάουντ (67΄) και Χάντσον Οντόι (88΄), αλλά ο Ζορζίνιο πάλι από την άσπρη βούλα βρήκε δίχτυα για το τελικό 3-1.

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Μαρτίνες, Μινγκς, Τάργκετ, Κας, Κονσά, Ράμσεϊ, Ντόουγκλας Λουίζ, Σανσόν (77’Ελ Γκάζι), Ινγκς (73’Τραορέ), Μπουενδιά (73’Τσουκουεμέκα), Γουότκινς.

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Τσαλομπά (46’Λουκάκου), Ρίντιγκερ, Τιάγκο Σίλβα (52’Κρίστενσεν), Καντέ (63’Κόβατσιτς), Τζέιμς, Αλόνσο, Ζορζίνιο, Μάουντ, Χάντσον-Οντόι, Πούλισικ