Η Λίβερπουλ έβαλε από νωρίς τις βάσεις στο παιχνίδι με τη Σαουθάμπτον κι ούσα καλύτερη σ’ όλους τους τομείς κατάφερε να πάρει μια σπουδαία νίκη με 4-0 και να βρεθεί στη δεύτερη θέση με 28 βαθμούς. Από την άλλη πλευρά η Σαουθάμπτον έμεινε στους 14 πόντους και είναι στη 14η θέση.

Μεγάλος πρωταγωνιστικής της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ ήταν ο Ντιόγκο Ζότα, ο οποίος κατάφερε να πετύχει δύο από τα τέσσερα γκολ, ενώ θετικός ήταν μετά από αρκετό καιρό κι ο Άντριου Ρόμπερτσον (μία ασίστ), ο οποίος δείχνει ότι η άνοδος του Κώστα Τσιμίκα του έχει κάνει πολύ καλό.

Η Λίβερπουλ στο πρώτο ημίχρονο εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η Σαουθάμπτον κατέβηκε στο Άνφιλντ, για να παίξει ποδόσφαιρο. Η ομάδα του Ραλφ Χάσενχιουτλ πίεσε ψηλά και δεν κλείστηκε στα καρέ με αποτέλεσμα να ρισκάρει πολύ, καθώς όταν οι γηπεδούχοι «έσπαγαν» την πίεση, τότε τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα για τους «Άγιους».

Πάντως αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι οι φιλοξενούμενοι βρήκαν καλές στιγμές και θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει, ωστόσο ο Άλισον σταμάτησε οποιαδήποτε απειλητική προσπάθεια της Σαουθάμπτον.

Η Λίβερπουλ ευτύχησε να βρει γκολ μόλις στο 2’ όταν ο Ρόμπερτσον σέρβιρε στον Ζότα κι εκείνος έκανε το 1-0. Η Σαουθάμπτον παρά το γκολ που δέχθηκε δεν άλλαξε τη λογική της και συνέχισε να πιέζει με αποτέλεσμα να μένει εκτεθειμένη πίσω.

Η προειδοποίηση ήρθε στο 12’, όταν ο Ρόμπερτσον βρήκε τον Μανέ, εκείνος έπιασε την κεφαλιά και σκόραρε, όμως ήταν εκτεθειμένος και το VAR ακύρωσε το γκολ. Τελικά το δεύτερο τέρμα ήρθε στο 32’ όταν Σαλάχ και Ζότα συνεργάστηκαν με τον Πορτογάλο να πλασάρει σε κενό τέρμα και να κάνει το 2-0.

Οι γηπεδούχοι είχαν το μομέντουμ του αγώνα, πίεζαν και δημιουργούσαν συνεχώς ευκαιρίες με αποτέλεσμα στο 37’ ο Τιάγκο να κάνει το 3-0 έπειτα από σουτ, το οποίο κόντραρε σε αμυντικό. Μέχρι το τέλος του πρώτου 45λεπτου το αποτέλεσμα δεν άλλαξε και οι κόκκινοι πήγαν με 3-0 μπροστά στ’ αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν περισσότερο τυπική διαδικασία, καθώς οι κόκκινοι είχαν πάρει αυτό που ήθελαν και το μόνο που έμενε να κάνουν ήταν να διαχειριστούν το αποτέλεσμα κι αν μπορούσαν φυσικά να κοιτάξουν να το διευρύνουν. Από την άλλη πλευρά η Σαουθάμπτον προσπάθησε να κάνει ό,τι μπορούσε χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η Λίβερπουλ είχε την κατοχή της μπάλας και στην επανάληψη και προσπάθησε να βρει και τέταρτο γκολ. Μπορεί οι παίκτες του Κλοπ να μην είχαν τρομερή ένταση στο παιχνίδι τους, ωστόσο δεν έπαψαν να μην ψάχνουν περισσότερα τέρματα. Έτσι, στο 52’ ο φαν Ντάικ βρήκε το πρώτο του γκολ τη φετινή χρονιά με απευθείας σουτ, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Άρνολντ.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ στην πορεία του ματς έκανε διαχείριση, δεν επέτρεψε στη Σαουθάμπτον να της βάλει κάποιο γκολ κι έτσι κατάφερε να φτάσει σε μια ακόμη σημαντική νίκη με 4-0.

Σάββατο (27/11)

Άρσεναλ-Νιουκάστλ 2-0

Κρίσταλ Πάλας-Άστον Βίλα 1-2

Λίβερπουλ-Σαουθάμπτον 4-0

Νόριτς-Γουλβς 0-0