Η Λίβερπουλ «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες την Ατλέτικο Μαδρίτης και εξασφάλισε την πρόκριση για την επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ φόρεσε το ευρωπαϊκό της κοστούμι και νίκησε… χαλαρά και δεύτερη φορά την Ατλέτικο (2-0), κάνοντας το «4στα 4» στον όμιλό της, για πρώτη φορά, μάλιστα, στην ιστορία της!

Ο Κώστας Τσιμίκας, ήταν εξαιρετικός και αγωνίστηκε σε όλο το ματς, ενώ παραλίγο να «γράψει» και ασίστ. Αυτά ήταν τα πρώτα του λεπτά στη φετινή διοργάνωση, με τον Κλοπ να συνεχίζει να δείχνει πως τον εμπιστεύεται, έστω -για την ώρα- και για αντι-Ρόμπερτσον.

Τα πάντα κρίθηκαν, ουσιαστικά, στο πρώτο 45λεπτο, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αλεξάντερ Άρνολντ. Ο δεξιός μπακ της Λίβερπουλ είχε δύο ασίστ για τα δύο γκολ των γηπεδούχων, που τους χάρισαν, τελικά, τη νίκη.

Συγκεκριμένα, μετά από μία απίθανη σέντρα του 23χρονου -και αφού «κοιμήθηκε» η άμυνα- ο Ζότα πήρε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ στο 13′, ενώ στο 22′ ο Άγγλος μπακ δοκίμασε το πόδι του, ο Μανέ βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και η Λίβερπουλ διεύρυνε το προβάδισμά της!

Αξίζει να σημειωθεί πως για παρθενική φορά στη θητεία του στο Champions League, ο Αλεξάντερ-Άρνολντ βγάζει δύο ασίστ -έστω και αν τη δεύτερη δεν την ήθελε- στο ίδιο ματς, ενώ, ο Μανέ έφτασε τα 21 τέρματα στη διοργάνωση, ισοφαρίζοντας την επίδοση του Στίβεν Τζέραρντ!

Η… καταστροφή για την Ατλέτικο ολοκληρώθηκε στο 36′, όταν ο Φελίπε «γκρέμισε» τον Μανέ σε μία αντεπίθεση και ο διαιτητής δεν του χαρίστηκε, δείχνοντάς του την κόκκινη κάρτα. Με δύο γκολ στην πλάτη και με παίκτη λιγότερο, η ομάδα του Σιμεόνε δεν μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα, με τη Λίβερπουλ να κρατάει χαλαρά το προβάδισμα και να φτάνει σε μία ανέλπιστα άνετη νίκη.

Στους ”reds”, πάντως, επικρατεί ανησυχία σε ό,τι έχει να κάνει με τον Ρομπέρτο Φιρμίνο, καθώς ο Βραζιλιάνος επιθετικός, που είχε μπει ως αλλαγή στο δεύτερο 45λεπτο, αποχώρησε στο 75′ αναγκαστικά. Μένει να δούμε αν είναι κάτι σοβαρό ενόψει του πολύ δύσκολου εκτός έδρας αγώνα με τη Γουεστ Χαμ την Κυριακή.

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου μετά από 4 αγωνιστικές:

  1. Λίβερπουλ 12
  2. Πόρτο 5
  3. Ατλέτικο Μαδρίτης 4
  4. Μίλαν 1