Στα χασομέρια του ματς η Λίβερπουλ με γκολ του Οριγκί (94’) πήρε σπουδαία νίκη κόντρα στη Γουλβς με 1-0.

Οι κόκκινοι δυσκολεύτηκαν πάρα πολύ κόντρα στους «λύκους», οι οποίοι κατέβηκαν με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς προκειμένου να πάρουν ότι περισσότερο μπορούσε από το ματς. Οι γηπεδούχοι είχαν κοντά τις γραμμές τους, έκλειναν εξαιρετικά τους χώρους και χτυπούσαν στην κόντρα με τον Τραορέ κυρίως λόγω και της ταχύτητας που διαθέτει.

Η Λίβερπουλ που ήταν και φανερά κουρασμένη από το τρομερό ματς με την Έβερτον πριν από λίγες μέρες, δεν κατάφερνε να βρει διαδρόμους κι όσο περνούσε η ώρα έχανε την ηρεμία της. Μάλιστα στη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου ο Ντιόγκο Ζότα έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία να κάνει το 0-1.

Συγκεκριμένα ο Σα βγήκε λανθασμένα εκτός περιοχής, ο Ζότα πήρε την μπάλα, όμως αντί να σημαδέψει τις ελεύθερες γωνίες, έστειλε την μπάλα στη μέση όπου ήταν τοποθετημένοι οι Σάις και Κόαντι. Η Λίβερπουλ ήξερε ότι δε θα είχε αντίστοιχες ευκαιρίες μελλοντικά και πράγματι οι φάσεις που έκανε δεν ήταν πολλές.

Η Γουλβς στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού δεν άφησε ούτε έναν κενό χώρο, ενώ η δουλειά της αντιμετώπισης του Σαλάχ πήγε εξαιρετικά με τον Αιγύπτιο να μην μπορεί να κάνει τη διαφορά. Τελικά στο 90+4’ ο Σαλάχ βρήκε λίγο χώρο, πάσαρε στον Οριγκί κι εκείνος βάζοντας ωραία το σώμα του κατάφερε με γυριστό σουτ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να δώσει μια σπουδαία νίκη στη Λίβερπουλ.

Η Γουέστ Χαμ «γκρέμισε» την Τσέλσι από την κορυφή!

Η Γουέστ Χαμ έκανε την έκπληξη! Νίκησε 3-2 την Τσέλσι ύστερα από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη ματς και την έριξε από την κορυφή της βαθμολογίας. Τα «σφυριά» παρότι βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ κατάφεραν να κάνυν την ανατροπή.

Στο πρώτο ημίχρονο η Τσέλσι είχε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι φιλοξενούμενοι είχαν αμυντικούς προσανατολισμούς κι έδιναν χώρο στο γήπεδο, για να χτυπήσουν επιθετικά στον ανοιχτό χώρο και μέσω των στημένων φάσεων.

Παρ’ όλα αυτά η ομάδα του Τόμας Τούχελ κατάφερε να βρει γκολ πρώτη με τον Τιάγκο Σίλβα στο 28’ έπειτα από ασίστ του Μάουντ. Η απάντηση ωστόσο από τη Γουέστ Χαμ ήρθε στο 40’ με τον Λαντσίνι να εκτελεί το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του και ξεγελώντας τον Μεντί έκανε το 1-1.

Η Τσέλσι είχε απάντηση πριν την λήξη του ημιχρόνου με τον Μάουντ να κάνει το 2-1 στο 44’ έπειτα από ασίστ του Ζιγιές. Στα επόμενα λεπτά του αγώνα η Γουέστ Χαμ δεν κατάφερε να βρει κάποιο γκολ κι έτσι η Τσέλσι προηγούταν στο ημίχρονο.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και κυνήγησαν περισσότερα πράγματα από το παιχνίδι. Με κύριο εκφραστή τον Μπόουεν τα «σφυριά» δημιούργησαν ευκαιρίες και προβλημάτισαν αρκετά την άμυνα της Τσέλσι.

Από την πλευρά της η ομάδα του Τούχελ δεν μπόρεσε παρά ορισμενές στιγμές του ματς να πάρει το ρυθμό και να κάνει το παιχνίδι της. Ενώ το σημαντικότερο ήταν πως δεν είχε την ίδια συνοχή στην άμυνα όπως σε προηγούμενα ματς.

Τελικά στο 53’ ο Μπόουεν έπειτα από την ασίστ του Κουφάλ σούταρε εκτός περιοχής κι έφερε το ματς σε απόλυτη ισορροπία. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και στην πορεία του υπόλοιπου αγώνα και τελικά και με λίγη δόση τύχης ο Μαζουακού στο 87’ πλήγωσε τους μπλε, κάνοντας το 3-2.

Τα αποτελέσματα

Γουέστ Χαμ-Τσέλσι 3-2

Γουλβς-Λίβερπουλ 0-1

Νιούκαστλ-Μπέρνλι 1-0

Σαουθάμπτον-Μπράιτον 1-1