Το 16ο γκολ του Έρλινγκ Χάαλαντ στο πρωτάθλημα άνοιξε τον δρόμο για ακόμη μία επιβλητική εμφάνιση της Μάντσεστερ Σίτι στην Premier League, η Νότιγχαμ Φόρεστ με πρωταγωνιστή τον Χάντσον-Οντόι πήρε βαθιά ανάσα απέναντι στην Τότεναμ, ενώ η Άστον Βίλα συνέχισε ακάθεκτη το νικηφόρο σερί της και στο Λονδίνο.
Σίτι με υπογραφή Χάαλαντ
Με τον Νορβηγό επιθετικό να βρίσκει δύο φορές δίχτυα (έφτασε τα 17 γκολ στην Premier League) και τον Φιλ Φόντεν να σκοράρει για τέταρτο σερί ματς, η Σίτι πέρασε νικηφόρα από το «Σέλχαρστ Παρκ» επικρατώντας με 3-0 της Κρίσταλ Πάλας, παραμένοντας σε τροχιά τίτλου.
Ανάσα σωτηρίας για Νότιγχαμ
Στο «Σίτι Γκράουντ», η Νότιγχαμ που «καιγόταν» για βαθμούς, βρήκε τον άνθρωπό της στο πρόσωπο του Χάντσον-Οντόι, ο οποίος σκόραρε δύο φορές στη φετινή του «πρεμιέρα» στο γήπεδο και οδήγησε την ομάδα του στο εμφατικό 3-0 επί της Τότεναμ. Με το τρίποντο αυτό και την απώλεια βαθμών της Γουέστ Χαμ, οι γηπεδούχοι ανέβηκαν στη 16η θέση.
Αυτογκόλ και σοκ στο «Στάδιο του Φωτός»
Παράδοξο αλλά αληθινό: ο σέντερ φορ της Νιούκαστλ αποδείχθηκε μοιραίος, καθώς με αυτογκόλ στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου χάρισε στη Σάντερλαντ τη νίκη με 1-0, σταματώντας το θετικό σερί των «ανθρακωρύχων».
Η Άστον Βίλα… δεν σταματά
Η Άστον Βίλα βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ στο Λονδίνο απέναντι στη Γουέστ Χαμ, όμως αντέδρασε άμεσα. Ισοφάρισε ισάριθμες φορές και στο 79’ ο Ρότζερς, με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, υπέγραψε το 2-3, ανεβάζοντας το σερί νικών στους έξι αγώνες.
Άτυχος για τους γηπεδούχους στάθηκε ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος, ο οποίος με αυτογκόλ στο 9’ έδωσε την ευκαιρία στη Βίλα να επιστρέψει στο ματς.
Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ
Τσέλσι – Έβερτον 2-0
(21’ Πάλμερ, 45’+1 Γκουστό)
Λίβερπουλ – Μπράιτον 2-0
(1’, 60’ Εκιτικέ)
Μπέρνλι – Φούλαμ 2-3
(21’ Ουγκοτσούκβου, 86’ Σονε – 9’ Σμιθ-Ρόου, 31’ Μπάσεϊ, 58’ Γουίλσον)
Άρσεναλ – Γουλβς 2-1
(70’ αυτ. Τζόνστον, 90’+4 αυτ. Μοσκέρα – 90’ Αροκοντάρε)
Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Σίτι 0-3
(41’, 89’ πεν. Χάαλαντ, 69’ Φόντεν)
Νότιγχαμ Φόρεστ – Τότεναμ 3-0
(28’, 50’ Χάντσον-Οντόι, 79’ Σανγκαρέ)
Σάντερλαντ – Νιούκαστλ 1-0
(46’ αυτ. Βολτεμάντε)
Γουέστ Χαμ – Άστον Βίλα 2-3
(1’ Φερνάντες, 24’ Μπόουεν – 9’ αυτ. Μαυροπάνος, 50’, 79’ Ρότζερς)
Μπρέντφορντ – Λιντς (18:30)
Μάντσεστερ Γ. – Μπόρνμουθ (15/12)
🔢 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ PREMIER LEAGUE
(σε 15 αγώνες)
- Άρσεναλ – 36 (16αγ.)
- Μάντσεστερ Σίτι – 34 (16αγ.)
- Άστον Βίλα – 33 (16αγ.)
- Τσέλσι – 28 (16αγ.)
- Κρίσταλ Πάλας – 26 (16αγ.)
- Λίβερπουλ – 26 (16αγ.)
- Σάντερλαντ – 26 (16αγ.)
- Μάντσεστερ Γ. – 25
- Έβερτον – 24 (16αγ.)
- Μπράιτον – 23 (16αγ.)
- Τότεναμ – 22 (16αγ.)
- Νιούκαστλ – 22 (16αγ.)
- Φούλαμ – 20 (16αγ.)
- Μπόρνμουθ – 20
- Μπρέντφορντ – 19
- Νότιγχαμ Φόρεστ – 18 (16αγ.)
- Λιντς – 15
- Γουέστ Χαμ – 13 (16αγ.)
- Μπέρνλι – 10 (16αγ.)
- Γουλβς – 2 (16αγ.)