Ο Ραλφ Ράνγκνικ έκανε το ντεμπούτο στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο παιχνίδι κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας με μια νέα εποχή στο σύλλογο να ξεκινάει. Ο Γερμανός τεχνικός ήθελε να κάνει θετικό ντεμπούτο και να πατήσει πάνω σ’ αυτό για τη δύσκολη συνέχεια. Οι «κόκκινοι διάβολοι» κατάφεραν να πάρουν μια σπουδαία νίκη με 1-0 χάρη σε γκολ του Φρεντ.

Μ’ αυτή τη νίκη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανέβηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας έχοντας 24 βαθμούς, ενώ χτίζει σιγά-σιγά ένα σερί νικών. Από την άλλη πλευρά η Κρίσταλ Πάλας δέχθηκε την τρίτη διαδοχική της ήττα και πλέον είναι στη 12η θέση με 16 βαθμούς.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρουσίασε ένα διαφορετικό πρόσωπο απ’ αυτό που είχαμε συνηθίσει μέσα στη διάρκεια της σεζόν. Η ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ ήταν συμπαγής, πίεζε ψηλά όταν δεν είχε την μπάλα, ενώ παράλληλα κατάφερε να δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες σε σχέση με προηγούμενα ματς.

Γενικότερα το πρώτο δείγμα της νέας εποχής ήταν αρκετά θετικό και η νίκη δίνει έξτρα ψυχολογία στην ομάδα για τη συνέχεια που ακολουθεί. Μπορεί η ομάδα του Πατρίκ Βιειρά να ζόρισε αρκετά τους «κόκκινους διαβόλους» καθώς είναι ένα καλοδουλεμένο σύνολο, όμως οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρουν τη λύση και να πάρουν αυτό που θέλουν στο τέλος.

Συγκεκριμένα στο 77’ ο Γκρίνγκουντ πάσαρε στον Φρεντ κι εκείνος μ’ ένα εξαιρετικό πλασέ με το κακό του πόδι κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να δώσει μια σπουδαία νίκη στην ομάδα του. Μάλιστα το γκολ αυτό μπήκε σ’ ένα σημείο που η Κρίσταλ Πάλας άρχισε να πιστεύει ότι μπορεί να πάρει κάτι θετικό από το ματς.

Οι φιλοξενούμενοι λίγο πριν δεχθούν το γκολ είχαν ανεβάσει την απόδοσή τους και μάλιστα είχαν χάσει την πιο μεγάλη ευκαιρία τους στον αγώνα με τον Αγιού, ο οποίος δε σημάδεψε σωστά κι έστειλε την μπάλα άουτ. Τελικά για τους «αετούς» ήρθε ακόμα μία ήττα και πλέον η νίκη αγνοείται από τις 6 Νοεμβρίου.

Σάββατο (4/12)

Γουέστ Χαμ-Τσέλσι 3-2

Γουλβς-Λίβερπουλ 0-1

Νιούκαστλ-Μπέρνλι 1-0

Σαουθάμπτον-Μπράιτον 1-1

Γουότφορντ-Μάντσεστερ Σίτι 1-3

Κυριακή (5/12) 

Λιντς-Μπρέντφορντ 2-2

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Κρίσταλ Πάλας 1-0

Τότεναμ-Νόριτς 3-0