Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γνώρισε μία ακόμα ήττα και δείχνει να διέρχεται αγωνιστική κάμψη. Η ομάδα του Σόλσκιερ δεν είχε καλή απόδοση, έκανε σε ένα ακόμα παιχνίδι παιδαριώδη λάθη στην άμυνα, με συνέπεια να δώσει την ευκαιρία στη Λέστερ να φτάσει σε εντυπωσιακή νίκη με 4-2.

Το πρώτο ημίχρονο θα λέγαμε πως ήταν αρκετά ισορροπημένο απ’ όλες τις πλευρές. Η Λέστερ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι με αποτέλεσμα να πιέζει συνεχώς τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία δεν μπορούσε να βγει από την περιοχή της.

Η κατάσταση όσο περνούσε η ώρα άλλαξε και η ομάδα του Σόλσκιερ ισορρόπησε το παιχνίδι, μεταφέροντας το παιχνίδι στο μισό της Λέστερ. Τελικά ο Γκρίνγουντ στο 19’ με μια εξαιρετική ατομική προσπάθεια πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ με σουτ εκτός περιοχής.

Από εκείνο το σημείο έως και το ημίωρο και οι δύο ομάδες είχαν τις στιγμές τους, για να φτάσουν σε κάποιο γκολ. Ώσπου στο 31’ ο Τίλεμανς μετά από λάθος του Μαγκουάιρ, εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του εξαιρετικού Ιχεανάτσο και με ωραία λόμπα έφερε το ματς στα ίσα (1-1).

Ο ρυθμός ήταν καλός γενικότερα και στον εναπομείναντα χρόνο, όμως οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να μας χαρίσουν κάποιο γκολ ακόμη με το τελικό σκορ του ημιχρόνου να είναι 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε τρομερό ματς με τις δύο ομάδες να μη θέλουν να παίξουν αμυντικά, καθώς επεδίωκαν να πάρουν μονάχα τους τρεις βαθμούς της νίκης. Ο ρυθμός ήταν ιδιαίτερα έντονος και η μπάλα συνεχώς πήγαινε πάνω-κάτω. Τελικά η Λέστερ στο 78’ πήρε το προβάδισμα όταν ο Σογιουνσού επωφελήθηκε από τις κόντρες και σκόραρε σε κενό τέρμα.

Η απάντηση της Γιουνάιτεντ ήταν άμεση, καθώς ο Λίντελοφ στο 82’ έβγαλε μια μαγική μπαλιά στον Ράσφορντ, ο οποίος έκανε το 2-2. Το ματς είχε πάρει τρελό ρυθμό και στην αμέσως επόμενη φάση, δηλαδή στο 83’, ο Βάρντι με καταπληκτικό σουτ έβαλε ξανά μπροστά τη Λέστερ.

Οι γηπεδούχοι από εκείνο το σημείο και μετά ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στο ματς, συνέχισαν να πιέζουν και να δημιουργούν φάσεις με αποτέλεσμα στο 90+1’ να πετύχουν με τον Ντάκα ακόμη ένα γκολ και να κλειδώσουν το ματς. Το 4-2 δεν άλλαξε έως το τέλος του ματς και ήταν το τελικό αποτέλεσμα. Η Γιουνάιτεντ πλέον βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 14 βαθμούς, ενώ η Λέστερ ανέβηκε στην 11η θέση έχοντας 11 πόντους.

Στο ρελαντί η Μάντσεστερ Σίτι 2-0

Η Μάντσεστερ Σίτι είχε ένα εύκολο απόγευμα κόντρα στην Μπέρνλι, την οποία και δε δυσκολεύτηκε να νικήσει με 2-0 και να πλησιάσει την πρώτη, προς το παρόν, Λίβερπουλ στο -1.

Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν το φαβορί πριν την αναμέτρηση με την Μπέρνλι και κατάφερε να τ’ αποδείξει κι εντός αγωνιστικού χώρου. Οι «πολίτες» ήταν από το πρώτο έως και το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης πολύ καλύτεροι από τον αντίπαλο και η νίκη με 2-0 είναι απόλυτα δίκαιη.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 12’ με τον Μπερνάρντο Σίλβα, ο οποίος φέτος είναι σε εξαιρετική κατάσταση και ξεχωρίζει στη Σίτι. Οι ευκαιρίες που δημιούργησαν οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν πολλές, ωστόσο έως το τέλος του ημιχρόνου το σκορ παρέμεινε ίδιο.

Στο δεύτερο μέρος η κατάσταση δεν άλλαξε. Η Σίτι ήταν κυρίαρχη και δεν είχε σκοπό να δώσει στην Μπέρνλι τη δυνατότητα να την αμφισβητήσει. Έτσι, στο 70’ ο Κέβιν Ντε Μπρόινε με ατομική προσπάθεια έκανε το 2-0 και κλείδωσε τη νίκη της ομάδας του.

Το σκορ δεν άλλαξε έως το τέλος του αγώνα και πλέον η Σίτι πήγε στη δεύτερη θέση, έχοντας 17 βαθμούς, έναν λιγότερο από την πρώτη Λίβερπουλ. Οι δύο ομάδες όμως περιμένουν το παιχνίδι της Τσέλσι, για να δουν αν θα υποχωρήσουν στη βαθμολογία.

Οι σημερινοί αγώνες:

Γουότφορντ – Λίβερπουλ 0-5

Λέστερ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-2

Μάντσεστερ Σίτι – Μπέρνλι 2-0

Άστον Βίλα – Γουλβς 2-3

Νόριτς – Μπράιτον 0-0

Σαουθάμπτον – Λιντς 1-0