Πωλητήριο σε μετοχικό μερίδιο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ύψους περίπου 186 εκατ. δολαρίων έβαλε η οικογένεια Γκλέιζερ, γεγονός που οδήγησε σε βουτιά την τιμή της μετοχής της ομάδας.

Συγκεκριμένα, οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες της ομάδας, Κέβιν και Έντουαρντ Γκλέιζερ δήλωσαν πως θα διαθέσουν προς πώληση 9,5 εκατ. μετοχές. «Η πώληση είναι προσωπική υπόθεση για τον Έντουαρντ και τον Κέβιν» σχολίασε εκπρόσωπος τους. Την πώληση θα αναλάβει να διεκπεραιώσει η Bank of America.

Θυμίζουμε πως η οικογένεια (και πιο συγκεκριμένα ο Αβράμ Γκλέιζερ) είχε ήδη προχωρήσει σε πώληση μετοχών αξίας περίπου 96 εκατ. δολαρίων, τον περασμένο Μάρτιο, οπότε με τη νέα πώληση το μερίδιο της οικογένειας στο σύλλογο θα πέσει από το 75% περίπου στο 69%.

Από τον περασμένο μήνα, η μετοχή της United είχε καταγράψει άνοδο φτάνοντας στο +17% σε ετήσια βάση, στον απόηχο της ανακοίνωσης των βελτιωμένων αποτελεσμάτων του συλλόγου χάρη στην επιστροφή των οπαδών στα γήπεδα, αλλά και της υψηλής απήχησης από τις ηχηρές μεταγραφές της ομάδας με κυριότερη αυτή του Κριστιάνο Ρονάλντο. Μάλιστα, μετά από επτά παιχνίδια, οι «κόκκινοι διάβολοι» βρίσκονται δύο μονάδες από την κορυφή της Premier League.

Μετά τη σημερινή εξέλιξη η μετοχή της United δέχτηκε σημαντικές πιέσεις και μάλιστα προσυνεδριακά στην αγορά της Νέας Υόρκης είχε φτάνει να υποχωρεί κατά 13%.

Θυμίζουμε πως οι Γκλέιζερ είχαν υποστηρίξει ένθερμα το project της European Super League, γεγονός που είχε επιδεινώσει τις ήδη τεταμένες σχέσεις τους με τους οπαδούς, οπότε η απομείωση του μεριδίου της οικογένειας πιθανότατα έχει να κάνει και με το φιάσκο του εγχειρήματος.