Η Έβερτον “μπλόκαρε” την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την υποχρέωσε σε δεύτερο συνεχόμενο ανεπιτυχές αποτέλεσμα στο “Ολντ Τράφορντ” για την Πρέμιερ Λιγκ, την ώρα που πληθαίνουν τα σύννεφα για τον Σόλσκιερ.

Δεν μπορεί να συνέλθει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ  που και μεσοβδόμαδα με την Βιγιαρεάλ ήταν κάκιστη, αλλά τουλάχιστον είχε καταφέρει χάρις σε γκολ του Ρονάλντο στην τελευταία φάση να πάρει τη νίκη. Αντίθετα, κόντρα στην Έβερτον, θα πρέπει να ευχαριστεί το VAR, εξαιτίας του οποίου γλίτωσε την ήττα! Ακόμα ένα ανεπιτυχές αποτέλεσμα εντός έδρας για τους “Μπέμπηδες”, τρίτο στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, ενώ στα οκτώ από τα δέκα φετινά παιχνίδια τους, εξαίρεση αυτά με Λιντς (5-1) και Νιουκάστλ (4-1), είναι επιεικώς μέτριοι. Αυξάνεται πάρα πολύ η γκρίνια, πλέον, για τον Σόσλκιερ. Ίσως, ο Νορβηγός κόουτς δεν έχει το απαραίτητο υπόβαθρο και τις ικανότητες για να κουμαντάρει ένα τόσο μεγάλο “καράβι”.

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, το ματς είχε ισορροπημένο ξεκίνημα, με καλό ρυθμό αλλά λιγοστές καλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες, αφού τόσο οι γηπεδούχοι όσο και οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν καθαρό μυαλό στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Η Γιουνάιτεντ ανέβασε στην απόδοσή της στο τελευταίο τέταρτο του ημιχρόνου, πιέζοντας αρκετά και βρήκε το γκολ που της έδωσε προβάδισμα στο 43ο λεπτό όταν ο Μπρούνο Φερνάντες έσπασε στον Μαρσιάλ που έκανε τέλειο πλασέ στην κίνηση και άνοιξε το σκορ.

Τα πράγματα πήγαιναν καλά για τους γηπεδούχους, παρότι δεν είχαν ξανά καλό πρόσωπο, ωστόσο άρχισαν να χειροτερεύουν. Οι φιλοξενούμενοι είχαν κλείσει καλά τους χώρους, έδειχναν ιδιαίτερα επικίνδυνοι στην κόντρα και έτσι βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης… παγώνοντας το «Ολντ Τράφορντ». Ήταν το 65ο λεπτό όταν η Έβερτον ξεδιπλώθηκε υπέροχα στην αντεπίθεση, ο Γκρέι νίκησε σε τζαρτζάρισμα τον Φρεντ, έδωσε στον Ντουκουρέ, ο Γάλλος απέφυγε πανέμορφα δύο αντιπάλους και έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Τάουνσεντ, ο οποίος «εκτέλεσε» τον Ντε Χέα για το 1-1.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν μετά το σοκ, να πάρουν τα ηνία, ο Σόλσκιερ, που είχε περάσει στο ματς στο 60′ Σάντσο και Ρονάλντο, έβαλε και τον Πογκμπά αλλά τίποτα δεν άλλαξε. Μάλιστα, είδε την ομάδα του να γιτώνει την ήττα στο φινάλε, όταν μέσω VAR το γκολ του Μίνα ακυρώθηκε, σωστά, για οφσάιντ, αφήνοντας έτσι το 1-1 σαν τελικό σκορ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Λίντελοφ, Μαρσιάλ (56′ Σάντσο), Γκρίνγουντ, Φρεντ (70′ Πογκμπά), Μπρούνο, Βαράν, Καβάνι (57′ Κριστιάνο Ρονάλντο), Σο, Γουάν – Μπισάκα, ΜακΤόμινεϊ

Έβερτον: Πίκφορντ, Γκόντφρεϊ, Ντιν, Μίνα, Κεν, Άλαν, Ντουκουρέ, Τάουνσεντ, Γκρέι (92′ Ντόμπιν), Γκόρντον (72′ Ντέιβις), Ροντόν