Στα προηγμένα πρωταθλήματα (κυρίως στην Premier League)  οι κανονισμοί που τα διέπουν πρέπει να τηρούνται στο ακέραιο και όσες ομάδες δεν είναι συνεπείς τιμωρούνται. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν σήμερα Παρασκευή (17/11) η Έβερτον ενημερώθηκε  επίσημα από την Premier League πως της αφαιρέθηκαν 10 βαθμοί από την φετινή βαθμολογία, ως ποινή για τη παραβίαση κανόνων κέρδους και βιωσιμότητας.

Παρότι οι παραβιάσεις δεν έγιναν επίσημα γνωστές, τα αγγλικά μέσα αναφέρουν πως οι παρατυπίες αυτές έχουν να κάνουν με τη πληρωμή τόκων σχετικά με το κόστος της κατασκευής του νέου γηπέδου. Επίσης, η συγκεκριμένη υπόθεση είχε παραπεμφθεί σε ανεξάρτητη επιτροπή τον περασμένο Μάρτιο για φερόμενες παραβιάσεις σχετικά με τη σεζόν 2021-2.

Τα «Ζαχαρωτά» αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης, έκαναν γνωστό πως θα προχωρήσουν σε έφεση. Η ποινή αυτή είναι άμεσα εφαρμόσιμη, και με την απόφαση αυτή η Έβερτον θα βρεθεί στη ζώνη του υποβιβασμού και στη τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με 4 βαθμούς, όσους έχει και η Μπέρνλι. Στη 17η θέση βρίσκεται η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με 5 βαθμούς, ενώ πάνω από την επικίνδυνη ζώνη βρίσκεται η Λούτον με 6.

Διαβάστε ακόμη: