Τοποθέτηση – «βόμβα» από τον ιδιοκτήτη του τμήματος καλαθοσφαίρισης των «πράσινων», ο οποίος σχολίασε τα πεπραγμένα του συλλόγου την εφετινή αγωνιστική περίοδο, κάνοντας λόγο για μη αποδεκτή εικόνα και προανήγγειλε «χτίσιμο» της ομάδας από την αρχή, τονίζοντας ότι «τα καλύτερα έρχονται».

Σημείωσε πως «μέχρι να υπάρξει σοβαρό και πραγματικό ενδιαφέρον για τις μετοχές, δεν επιτρέπεται να έχουμε αυτή την εικόνα, δεν έχουμε συνηθίσει έτσι», και υπογράμμισε ότι «έγιναν λάθη από όλους».

Στάθηκε, μάλιστα, στην Ευρωλίγκα και τις αλλαγές στη διοίκηση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, το ΟΑΚΑ και το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα.

Αναλυτικά η δημοσίευση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου:

«Όσο και να έχεις το δικαίωμα σε μία – δυο αποτυχίες, πόσο δε ως Παντοκράτορας του μπάσκετ, η εφετινή εικόνα δεν είναι αποδεκτή!

Μέχρι να υπάρξει σοβαρό και πραγματικό ενδιαφέρον για τις μετοχές της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, δεν επιτρέπεται να έχουμε αυτή την εικόνα, δεν έχουμε συνηθίσει έτσι.

Έγιναν πολλές λανθασμένες επιλογές, ασχέτως εάν την ώρα που πραγματοποιήθηκαν, φάνταζαν ιδανικές. Η ευθύνη μάς βαραίνει όλους, τον καθένα από τη θέση του. Αυτά, όμως, είναι πλέον παρελθόν.

Η Ευρωλίγκα αλλάζει προς το καλύτερο, η υπάρχουσα διοίκηση μαζεύει τα τελευταία της πράγματα και αποχωρεί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον Παναθηναϊκό, αλλά κυρίως για ολόκληρο το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Είμαστε σε αναμονή της υπογραφής της σύμβασης για το ΟΑΚΑ, που πλέον είναι το δικό μας σπίτι για τα επόμενα 49 χρόνια. Στο αγωνιστικό, πρέπει να χτίσουμε σχεδόν από το μηδέν και θα το κάνουμε.

Στο ελληνικό μπάσκετ, θα επαναφέρουμε την κανονικότητα. Να είναι όλοι σίγουροι για αυτό. Τα καλύτερα, είναι μπροστά μας».

Δήλωση Δ. Γιαννακόπουλου.