Η νομοθετική ρύθμιση πρόκειται να έλθει προς ψήφιση στη Βουλή το προσεχές διάστημα, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση.

Η παραχώρηση του Κλειστού των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων εντάσσεται στη συνολική αναβάθμιση και αξιοποίηση του πολυχώρου.

Σημαντική απόφαση για το «τριφύλλι», το οποίο θα παραμείνει στο «σπίτι» του, αναφέροντας μάλιστα ότι η σημερινή ημέρα, πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες στην ιστορία του συλλόγου.

Αξιοσημείωτο το γεγονός πως το γήπεδο βρίσκεται ακόμη στη διάθεση της Ομοσπονδίας για τη διεξαγωγή αγώνων και προπονήσεων των εθνικών ομάδων, αλλά και για τη φιλοξενία διεθνών διοργανώσεων.

ΚΑΕ Παναθηναϊκός: «Η “Μέκκα” του ευρωπαϊκού μπάσκετ είναι, πλέον, “πράσινη”».

Οι «πράσινοι» εξέδωσαν ανακοίνωση ύστερα από την «ιστορική συμφωνία» με την ελληνική κυβέρνηση.

«Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές ημέρες στην ιστορία του συλλόγου και δη του τμήματος καλαθοσφαίρισης, καθώς δίνεται η πολυπόθητη λύση στο διαχρονικό πρόβλημα της στέγασης της πιο επιτυχημένης επαγγελματικής ομάδας στην Ιστορία του ελληνικού αθλητισμού», επισημαίνεται αρχικά.

«Πλέον ο Παναθηναϊκός αποκτά τα κλειδιά του δικού του σπιτιού, του γηπέδου στο οποίο έχουν γραφτεί χρυσές σελίδες. Η παραχώρηση του ΟΑΚΑ υπήρξε πρωταρχικό μας μέλημα, καθώς το γήπεδο αποτελεί το βασικό θεμέλιο για την ανάπτυξη, τη βιωσιμότητα και τη λειτουργία ενός συλλόγου», υπογραμμίζεται εν συνεχεία.

«Ευχαριστούμε θερμά την ελληνική κυβέρνηση για τη συνεργασία και την απόδοση δικαιοσύνης στο τμήμα καλαθοσφαίρισης, που εδώ και δεκαετίες κρατά ψηλά το αθλητικό λάβαρο της χώρας με συνέπεια, σεβασμό και ευθύνη απέναντι στους Έλληνες φιλάθλους», καταλήγει η επίσημη τοποθέτηση.

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: «Τελευταίο λιθαράκι για έναν αυτάρκη Παναθηναϊκό, οι πράξεις μένουν στην ιστορία»

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός επίσης σχολίασε τη σημαντική εξέλιξη για τους «πράσινους», αναφέροντας σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι:

«Όσο και να σε λοιδορούν, όσο και να σε πολεμούν με λάσπη και ψέματα, οι πράξεις μένουν και γράφουν την ιστορία.

Μετά από 450 εκατομμύρια, έξι ευρωπαϊκά, 27 χρόνια σερί τίτλων, έρχεται και ως τελευταίο λιθαράκι το βασικό θεμέλιο για το μέλλον ενός αυτόφωτου, αυτοδύναμου, αλλά και αυτάρκη Παναθηναϊκού.

Ήρθε η ώρα που ο μπασκετικός Παναθηναϊκός αποκτά το δικό του γήπεδο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο τους συνεργάτες μου, Παναγιώτη Μπόμη και Μαργαρίτα Θάνου και το επιτελείο τους, που επί ένα χρόνο και βάλε δούλευαν σκληρά, ώστε σήμερα να γίνει πράξη το μεγαλύτερο όνειρο των Παναθηναϊκών.

Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τον γ.γ. της Κυβέρνησης, Γρηγόρη Δημητριάδη, διότι δίχως την πολιτική βούλησή τους κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί».