Πριν λίγο καιρό η Γιάννα Αγγελοπούλου ως πρόεδρος της Επιτροπής για την συμπλήρωση των 200 ετών από την επανάσταση του 1821, συναντήθηκε – με τις ευλογίες του Μαξίμου- με τους επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών!
Η πάλαι ποτέ ισχυρά κυρία των Ολυμπιακών αγώνων του 2004, κατά την επιστροφή της στην κεντρική σκηνή 14 χρόνια μετά, ζήτησε από τους διευθύνοντες συμβούλους των τραπεζών ενίσχυση της Επιτροπής με ένα ποσόν της τάξης των 20 εκατ. ευρώ που αναλογεί σε 5 εκατ. για κάθε τράπεζα. Και η Επιτροπή ως αντιστάθμισμα θα παραχωρούσε συλλεκτικά νομίσματα για το 1821 και την επέτειο των 200 χρόνων τα οποία κάθε τράπεζα θα πούλαγε και θα συγκέντρωνε το ποσόν των 5 εκατ. της χορηγίας!
Βεβαίως οι τραπεζίτες μόλις άκουσαν την πρόταση της Γιάννας την έλαβαν με ελαφρά πηδηματάκια! Σιγά μην δώσουμε από 5 εκατ. ευρώ στη Γιάννα και στη συνέχεια να μετατρέψουμε τις τράπεζες σε καταστήματα τουριστικών ειδών στην Πλάκα, στη Ρόδο και στην Αράχωβα για να πούλαμε νομίσματα!!! Αυτά τα είχαν κάνει μια φορά κι έναν καιρό το Ταχ.Ταμ. και τα ΕΛΤΑ και γέλαγε ο κόσμος!
Ωστόσο υπήρξε και ένας που βρήκε εξαιρετική την ιδέα της Γιάννας: ο εκπρόσωπος της Εθνικής τράπεζας!!! Και μπορεί να μην έδωσε 5 εκατ. που ήταν και το αρχικό αίτημα, όμως έδωσε 1 εκατ. ευρώ! Και αμέσως έπιασε δουλειά!!! Άρχισαν οι πωλήσεις νομισμάτων!!!! Οι μεγάλες μέρες Μυλωνά και Καραμούζη ξεκίνησαν!!!
Δυστυχώς η Ελλάδα δεν αλλάζει! Ούτε η Γιάννα αντιλαμβάνεται ότι οι εποχές που ήξερε πέρασαν, ούτε οι τραπεζιτες συνειδητοποιούν ότι μετά την καταστροφή της οικονομίας και του πιστωτικού συστήματος, εν μέσω πανδημίας, δεν υπάρχει ούτε χώρος ούτε χρόνος για προσωπικά παιχνίδια, δημόσιες σχέσεις αλλά και ενέργειες που ξεφτιλίζουν τις τράπεζες και την ιστορία τους!