Οξύμετρα για τη μέτρηση του κορεσμού του οξυγόνου στο αίμα των ασθενών που μένουν στο σπίτι συστήνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ο ΠΟΥ εξέδωσε συμβουλές για τη θεραπεία όσων ασθενών με Covid-19, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εμφανίζουν επίμονα συμπτώματα μετά την ανάρρωση, παραμένουν σε κατ’οίκον νοσηλεία.

Συνίσταται και η χρήση αντιπηκτικών σε χαμηλές δοσολογίες για την πρόληψη θρόμβων.

«Τα νέα πράγματα που μπορούμε να πούμε, είναι ότι οι ασθενείς με Covid-19 στο σπίτι θα πρέπει να χρησιμοποιούν παλμικό οξύμετρο, που μετρά τα επίπεδα οξυγόνου, ώστε να μπορούν να προσδιορίσουν εάν υπάρχει κάποια επιδείνωση», ανέφερε η εκπρόσωπος του ΠΟΥ, Μαργαρίτα Χάρις, σε ενημέρωση των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη.

Ο ΠΟΥ συμβούλεψε τους γιατρούς να τοποθετούν τους ασθενείς μπρούμυτα, για να βελτιώνουν τη ροή οξυγόνου.

«Προτείνουμε τη χρήση αντιπηκτικών χαμηλών δόσεων για την πρόληψη σχηματισμού θρόμβων στα αιμοφόρα αγγεία. Προτείνουμε τη χρήση χαμηλότερων δόσεων, επειδή οι υψηλότερες δόσεις μπορεί να οδηγήσουν σε άλλα προβλήματα», δήλωσε η Μαργαρίτα Χάρις.

«Μια ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων με επικεφαλής τον ΠΟΥ, που βρίσκεται στην πόλη Ουχάν της Κίνας, αναμένεται να βγει από την καραντίνα τις επόμενες δύο ημέρες για να συνεχίσει το έργο της»σημείωσε επίσης η εκπρόσωπος του ΠΟΥ.

Αρνήθηκε να σχολιάσει δημοσιεύματα για καθυστερήσεις στη διάθεση εμβολίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας ότι δεν είχε συγκεκριμένα δεδομένα.

Προτεραιότητα του ΠΟΥ ήταν να εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι υγείας σε όλες τις χώρες τις πρώτες 100 ημέρες του έτους.