Άνδρας προχώρησε σε μήνυση προς τον νικητή της κλήρωσης-ρεκόρ των 2 δισ. δολαρίων του αμερικανικού Powerball καθώς ισχυρίζεται ότι ο νικητής έκλεψε το τυχερό δελτίο.

Ο Έντουιν Κάστρο, που ζει στην Καλιφόρνια, επέλεξε να πάρει εφάπαξ το τζακ ποτ του περασμένου Νοεμβρίου και έτσι να εισπράξει 997,6 εκατ. δολάρια.

Αλλά τώρα ο Χοσε Ριβέρα αναφέρει στην αγωγή του ότι τα χρήματα του επάθλου τού ανήκουν.

Ο Κάστρο δεν έχει σχολιάσει το ζήτημα, αναφέρει το BBC.

Η Λοταρία της Καλιφόρνιας δήλωσε πάντως βέβαιη πως ο Κάστρο είναι ο νόμιμος νικητής. Σε δήλωσή της τον Φεβρουάριο, ανέφερε ότι πάντα ελέγχει τα πρόσωπα που διεκδικούν χρήματα και ότι «έχει απόλυτη εμπιστοσύνη» στη διαδικασία που εφαρμόζει.

Από την πλευρά του ο Ριβέρα ισχυρίζεται ότι αγόρασε το δελτίο στις 7 Νοεμβρίου 2022 και ότι κλάπηκε αργότερα την ίδια ημέρα από έναν άνδρα που πάντως δεν ήταν ο Κάστρο. Η αγωγή δεν αναφέρει πώς το λαχείο μπορεί να κατέληξε στον νικητή.

Τα λαχεία Powerball κοστίζουν 2 δολάρια και ο νικητής έχει δύο επιλογές είτε να λάβει το πλήρες ποσό σε δόσεις για τα επόμενα 29 χρόνια, είτε, όπως κάνουν σχεδόν όλοι, μέρος του ποσού σε μία δόση.

Τα κέρδη από το παιχνίδι υπόκεινται σε ομοσπονδιακούς φόρους μεταξύ 24% και 37% και, στις περισσότερες περιπτώσεις, σε πολιτειακούς φόρους. Μόνο 10 πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της Καλιφόρνιας, δεν έχουν πολιτειακούς φόρους στα κέρδη από λαχεία. Σε αρκετές περιοχές, όπως η Νέα Υόρκη, τα κέρδη υπόκεινται και σε δημοτικούς φόρους.

Διαβάστε περισσότερα