Η Δύση υπονόμευσε την παγκόσμια οικονομία με τη μάταιη και επιθετική προσπάθειά της να επιβάλει την ηγεμονία της, δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, υποστηρίζοντας ότι το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας βρίσκεται στην Ασία.

Μιλώντας στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ στην πόλη Βλαδιβοστόκ της ρωσικής Άπω Ανατολής, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι οι κυρώσεις αντικατέστησαν την πανδημία COVID -19 ως την κύρια απειλή για την παγκόσμια οικονομία.

«Μιλώ για τον πυρετό κυρώσεων της Δύσης, με την θρασύτατη, επιθετική προσπάθειά της να επιβάλει μοντέλα συμπεριφοράς σε άλλες χώρες, να τους στερήσει την κυριαρχία τους και να τις υποτάξει στη θέλησή της», ανέφερε ο Πούτιν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Τεκτονικές αλλαγές στις διεθνείς σχέσεις

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, η Δύση προσπαθεί να επιβάλει τη θέλησή της στον πλανήτη, ωστόσο η ισχύς της υποχωρεί, καθώς το μέλλον της παγκόσμιας ανάπτυξης βρίσκεται πλέον στην Ασία.

«Μη αναστρέψιμες, ακόμη και τεκτονικές αλλαγές έχουν λάβει χώρα στις διεθνείς σχέσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Ο ρόλος των δυναμικών, πολλά υποσχόμενων χωρών και περιοχών του κόσμου, κυρίως της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού, έχει αυξηθεί σημαντικά», υπογράμμισε.

Συμμαχία με την Κίνα

Μεταξύ των προσκεκλημένων στο φόρουμ ήταν και ο κορυφαίος νομοθέτης της Κίνας Li Zhanshu, ο οποίος σήμερα κατέχει την 3η θέση στο Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας.

Ο Πούτιν ανακοίνωσε ότι η Κίνα θα πληρώνει την Gazprom για το φυσικό αέριο της σε εθνικά νομίσματα, με βάση την κατανομή 50-50 μεταξύ του ρωσικού ρουβλίου και του κινεζικού γουάν.

Πρόσθεσε επίσης ότι η οικονομία της Ρωσίας αντιμετωπίζει αυτό που αποκάλεσε οικονομική και τεχνολογική επιθετικότητα της Δύσης, αλλά αναγνώρισε κάποιες δυσκολίες σε ορισμένους κλάδους και περιοχές.

Διαβάστε ακόμη: