Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα νόμο που επιτρέπει την φυλάκιση για 30 ημέρες όσων παραβιάζουν τον στρατιωτικό νόμο σε μέρη όπου αυτός έχει επιβληθεί, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Πούτιν: Για τη μισθοδοσία της Βάγκνερ προορίζονταν τα χρήματα που εντοπίστηκαν στη Αγία Πετρούπολη

Υπενθυμίζεται ότι ο υπεύθυνος της Βάγκνερ, Γεβγένι Πριγκόζιν δήλωσε σήμερα ότι τα κουτιά με ρευστό χρήμα που εντοπίστηκαν σε οχήματα κοντά στο γραφείο του στην Αγία Πετρούπολη από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες (FSB) προορίζονταν για την κάλυψη της μισθοδοσίας, αλλά και άλλα έξοδα των μαχητών της αναφερόμενης εταιρίας μισθοφόρων.

Μη επιβεβαιωμένες αναφορές ρωσικών ΜΜΕ έκαναν λόγο για ποσό 4 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (47 εκατομμυρίων δολαρίων) που εντοπίστηκαν μέσα σε χάρτινες κούτες.

Ο στρατός οργανώνει θέση μάχης στο νοτιοδυτικό άκρο της Μόσχας

Παράλληλα, οι Ρώσοι στρατιώτες οργάνωσαν σήμερα μία θέση μάχης με την τοποθέτηση πολυβόλου στο νοτιοδυτικό άκρο της Μόσχας, σύμφωνα με φωτογραφίες που δημοσίευσε η καθημερινή επιχειρηματική εφημερίδα “Vedomosti”.

Οι ίδιες φωτογραφίες δείχνουν ένοπλους αστυνομικούς να συγκεντρώνονται στον αυτοκινητόδρομο Μ4, τον οποίο διασχίζουν μισθοφόροι της Βάγκνερ.

Ο Μ4 οδηγεί στη ρωσική πρωτεύουσα.

Διαβάστε περισσότερα