Στην πρόγνωση του καιρού ο Γιάννης Καλλιάνος αναφέρει ότι ο καύσωνας αναμένεται στην Ελλάδα από την Παρασκευή 22 Ιουλίου, ωστόσο τις επόμενες ημέρες μπορεί τα δεδομένα να αλλάξουν σχετικά με την έντασή του. Δηλαδή, η ζέστη θα είναι δεδομένη, ωστόσο μπορεί ο καύσωνας να είναι περισσότερο καυτός ή πιο ήπιος σε σχέση με τα σημερινά προγνωστικά μοντέλα.

Έρχεται καύσωνας απο την παρασκευή

Εδώ και 10 ημέρες σας είχα δώσει την συγκεκριμένη ημερομηνία. Και μάλιστα σας είχα πει : «Σε αντίθεση με όλα όσα ειπώθηκαν ότι τις προηγούμενες ημέρες θα μας επισκεπτόταν δήθεν ο ακραίος καύσωνας της Ισπανίας, αυτό δεν θα γίνει. Από τις 22 Ιουλίου και μετά φαίνεται ότι θα έρθει περαιτέρω ζέστη».

Πάνω απο 40 βαθμούς

Από την Παρασκευή 22 Ιουλίου και στη συνέχεια φαίνεται ότι τουλάχιστον για 3-5 ημέρες θα μας επισκεφτούν αυτές οι θερμές αέριες μάζες. Ο υδράργυρος στη χώρα μας, κατά τη διάρκεια αυτού του καύσωνα, θα αγγίξει τους 40-41°C και τοπικά ακόμη και τους 42°C στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές.

Αττική

Μπορεί να έρχεται καύσωνας αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα σημειωθούν στην Αττική θερμοκρασίες ακραίες. Για παράδειγμα, αν διατηρηθούν τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, δεν θα δούμε πιθανότατα στην Αθήνα θερμοκρασίες που θα υπερβαίνουν τους 40-41°C.