Όταν μιλάμε για ιδιωτικό νησί όλοι έχουμε στο μυαλό μας τον Σκορπιό και τον Αριστοτέλη Ωνάση.

Μια ματιά όμως στο διαδίκτυο αποκαλύπτει ότι υπάρχουν δεκάδες ελληνικά νησιά προς πώληση αυτή την στιγμή.

Με τιμές που ξεκινούν από το κόστος ενός πολυτελούς διαμερίσματος στα νότια προάστια μέχρι το αστρονομικό ποσό των 50 εκ. ευρώ.

Από 2 μέχρι 50 εκατομμύρια ευρώ
Τα ελληνικά νησιά είναι το απόλυτο σύμβολο στάτους, θυμίζοντας εικόνες αθλητικών μεγιστάνων της ναυτιλίας με γυαλιά ηλίου που πίνουν σαμπάνια στο κατάστρωμα τεράστιων σκαφών, μας θυμίζει το private islands for sale. Στην πραγματικότητα, τα ελληνικά νησιά είναι σχετικά προσιτά, κοστίζουν μόλις δύο εκατομμύρια δολάρια – λιγότερο από ένα σαλέ στο Άσπεν ή ένα πολυτελές σπίτι στα νότια προάστια της Αθήνας, με τιμές που ξεκινούν από τα 2 εκ. δολάρια.

Η ιστοσελίδα έχει αυτή την στιγμή 10 νησιά που διατίθενται για πώληση με τα περισσότερα από αυτά να μην αναγράφουν τιμή -παρά μόνο μετά από σχετική εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Eνα μικρό νησί νότια 750 στρεμμάτων νότια της Κύθνου προς την Σέριφο κοστίζει 3,2 εκ. δολάρια ή κάτι λιγότερο από 3 εκ. ευρώ.
Ένα άλλο νησί, το Στρογγυλό κοντά στην Πάτμο, έκτασης μόλις 200 στρεμμάτων πωλείται για 5 εκ. δολάρια.

Ο Άγιος Θωμάς στον Σαρωνικό είναι το ακριβότερο νησί στην ιστοσελίδα (από αυτά που αναγράφεται τιμή) με τιμή πώλησης 16,7 εκ. δολάρια και έκταση 1200 στρεμμάτων.

Τραγονήσι

Το ακριβότερο ιδιωτικό ελληνικό νησί προς πώληση σύμφωνα με μεσιτικά γραφεία της Ελλάδας και του εξωτερικού είναι το Τραγονήσι.
Η τιμή πώλησης του συγκεκριμένου νησιού ανέρχεται στα 50.000.000 ευρώ.
Το Τραγονήσι είναι ένα μικρό νησάκι των Κυκλάδων που διοικητικά ανήκει στην ην Δημοτική Ενότητα Άνω Μεράς του Δήμου Μυκόνου. Το νησί απέχει 3 μίλια από τον όρμο του Καλαφάτη.

Το νησί είναι ακατοίκητο , έχει έκταση 250 στρεμμάτων και είναι προστατευόμενη περιοχή ενταγμένη στο δίκτυο Natura 2000.

Κάθε χρόνο στις 11 Ιουνίου διοργανώνεται παραδοσιακό πανηγύρι για να τιμήσει τους Αγίους Βαρθολομαίο και Βαρνάβα.

Στο νησάκι υπάρχει ο ναός της Παναγιάς και φημίζεται για τις σπηλιές του.
Κάθε καλοκαίρι συρρέουν τουρίστες με σκάφη από την Μύκονο για να απολαύσουν τις παρθένες παραλίες του και τις ανέγγιχτες σπηλιές του.

Σκορπιός και Σπετσοπούλα

Οι πρώτες λέξεις που μας έρχονται στο μυαλό όταν αναφερόμαστε σε ιδιωτικά νησιά είναι ο Σκορπιός και η Σπετσοπούλα.

Η Σπετσοπούλα στον Αργοσαρωνικό, πουλήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1950 από τους απογόνους του εφοπλιστή και πολιτευτή των Σπετσών Ιωάννη Λεωνίδα στην οικογένεια Νιάρχου.

Ο Σκορπιός πωλήθηκε στον Έλληνα εφοπλιστή Αριστοτέλη Ωνάση το 1963, ο οποίος ανακαίνισε τη βίλα που προϋπήρχε και κατασκεύασε λιμάνι όπου για πολλά χρόνια ελλιμενιζόταν η θαλαμηγός Χριστίνα.

Πριν 11 χρόνια ο Ρώσος μεγιστάνας Ριμπολόβλεφ αγόρασε τον Σκορπιό από την Αθηνά Ωνάση ως δώρο γενεθλίων για την πρωτότοκη κόρη του Εκατερίνα, που παντρεύτηκε αργότερα στο νησί.

Διαβάστε ακόμη: