LIFESTYLE

Πόσα λεφτά έχει ο Ζούκερμπεργκ; Το ιλιγγιώδες ποσό που κέρδισε μόνο φέτος

Ποσό που...ζαλίζει έχει κερδίσει μόνο φέτος!

Σωρεύοντας μαζικά πλούτο φέτος ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ αναρριχάται ραγδαία στη λίστα των πλουσιότερων του πλανήτη και μπορεί σύντομα να βρεθεί στην κορυφή της.

Το αφεντικό της Meta, μητρικής των Facebook, Instagram, WhatsApp και Threads – χάρη στο άλμα των μετοχών της εταιρείας με τη Wall Street να ποντάρει ότι θα κερδίσει πολλά από την επανάσταση της Τεχνητής Νοημοσύνης – είδε τη φετινή χρονιά την περιουσία του να αυξάνεται ραγδαία κατά 51 δισεκατομμύρια δολάρια στα 179 δισ.$, σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg,

Έτσι, από την έκτη θέση της λίστας που κατείχε τον Ιανουάριο ο Ζούκερμπεργκ φιγουράρει πλέον στην τέταρτη πίσω από το αφεντικό των Space X, Tesla και (248 δις. δολάρια), τον μεγιστάνα της Amazon (202 δις. δολάρια) και τον Γάλλο επικεφαλής του ομίλου LVMH, Μπερνάρ Αρνό (180 δις. δολάρια), τον οποίο είχε εκτοπίσει την περασμένη εβδομάδα.

Και μολονότι ο Ζούκερμπεργκ βλέπει προς το παρόν την πλάτη των Μασκ και Μπέζος, δεν αποκλείεται σύντομα να ψαλιδίσει την απόσταση καθώς οι περιουσίες των αφεντικών των τεχνολογικών κολοσσών είναι λίαν ευμετάβλητες, όπως αποδεικνύουν οι περιπτώσεις των Μασκ (η περιουσία του υπολογιζόταν στα 164 δις. δολάρια τον Απρίλιο) και του Μπέζος (τον Ιανουάριο είχε ελάχιστα λιγότερα περιουσιακά στοιχεία από όσα έχει σήμερα ο Μπέζος). Μια πτώση των τιμών των μετοχών της Tesla και της Amazon και ένα ράλι εκείνων της Meta θα μπορούσαν να χαρίσουν στον Ζούκερμπεργκ την πρωτοκαθεδρία μεταξύ των ζάπλουτων του πλανήτη, σχολιάζει το Business Insider.

Ο Ζούκερμπεργκ ξεπερνά τους Μασκ και Μπέζος σε ρυθμό συσσώρευσης πλούτου

Το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί και αν οι Μασκ και Μπέζος κάνουν μεγάλες φιλανθρωπικές δωρεές, όπως ο Γουόρεν Μπάφετ, που δώρησε περισσότερες από τις μισές μετοχές του στη Berkshire Hathaway σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ο Ζούκερμπεργκ ξεπερνά φέτος σε ρυθμό συσσώρευσης πλούτου τους αντιπάλους του με τα 51 δις. δολάρια που συγκέντρωσε φέτος, όταν η περιουσία του Μασκ αυξήθηκε κατά 19 δισ. δολάρια από την αρχή του χρόνου και εκείνη του Τζεφ Μπέζος κατά 25 δισ. δολάρια.

Στην ηλικία των 40 ετών ο Ζούκερμπεργκ πιθανότατα έχει περισσότερο χρόνο στη διάθεσή του από τον 53χρονο Μασκ και τον 60χρονο Μπέζος να αυξήσει κι άλλο την περιουσία του, που είναι ήδη μεγαλύτερη από εκείνη άλλων πολυδισεκατομμυριούχων όπως ο Μπιλ Γκέιτς, ο Λάρι Πέιτζ και ο Σεργκέι Μπριν.

Διαβάστε ακόμη: