Μπορεί από σήμερα να αιρείται το lockdown και να «κόβονται» τα SMS στο 13033 που είχαν μπει στην ζωή μας τους τελευταίους έξι μήνες, όμως εξακολουθούν να υπάρχουν περιορισμοί στον αριθμό ατόμων που επιτρέπονται μέσα σε ένα αυτοκίνητο ή ταξί. Πόσα άτομα, λοιπόν, επιτρέπονται πλέον μέσα στο ίδιο αυτοκίνητο;

Πόσα άτομα επιτρέπονται στο αυτοκίνητο στο εξής

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης, το όριο των ατόμων που επιτρέπονται σε ένα όχημα, παραμένει το ίδιο.

Δηλαδή, ο μέγιστος αριθμός επιβατών στα αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης είναι τα τρία άτομα, ενώ στα ταξί είναι δύο επιβάτες, εκτός του οδηγού.

Άρα, στην ερώτηση «πόσα άτομα επιτρέπονται στο αυτοκίνητο και τα ταξί» η απάντηση είναι ότι συνολικά σε κάθε αυτοκίνητο θα μπορούν να βρίσκονται το πολύ μέχρι τρία άτομα.

Πόσα άτομα επιτρέπονται πλέον μέσα στο αυτοκίνητο

Εξαιρέσεις αποτελούν μόνο οι εξής κατηγορίες:

  • Μεταφορά ανήλικων παιδιών που συνοδεύονται από τους γονείς τους.
  • Άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και χρήζουν βοήθειας.

Ποιοι πρέπει να συνεχίσουν να έχουν μαζί τους βεβαιώσεις κυκλοφορίας

Από σήμερα, με την κατάργηση των SMS, απελευθερώνονται και οι μετακινήσεις εργαζομένων οι οποίοι μέχρι σήμερα ήταν υποχρεωμένοι να φέρουν βεβαιώσεις μετακίνησης για τις μετακινήσεις τους από και προς την εργασία τους. Η διατήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, αν και με μειωμένο ωράριο (η απαγόρευση ξεκινάει στις 00:30 και τελειώνει στις 05:00) δημιουργεί ένα μικρό «εμπόδιο».

Αυτό σημαίνει πως οι εργαζόμενοι που θα κινούνται στο διάστημα ισχύος της απαγόρευσης κυκλοφορίας (00:30 με 5:00) θα πρέπει να συνεχίσουν να έχουν μαζί τους βεβαίωση μετακίνησης.

Τώρα που ξέρετε πόσα άτομα επιστρέπονται στο αυτοκίνητο μπορείτε να ξεκινήσετε και τις εκδρομές καθώς από σήμερα έχει ανάψει το «πράσινο φως» και για τις μετακινήσεις εκτός νομού. Συγκεκριμένα, από τις 6 τα ξημερώματα σήμερα μπορείτε να ταξιδέψετε από νομό σε νομό, ωστόσο για τα ταξίδια στα νησιά θα χρειαστείτε «Green Pass», δηλαδή πιστοποιητικό εμβολιασμού (με διάστημα 14 ημερών από τη δεύτερη δόση), αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών, είτε αρνητικό rapid ή self test 24 ωρών ή βεβαίωση νόσησης (τουλάχιστον 2 μήνες μετά τη νόσηση και έως 9 μήνες).

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.