Σύμφωνα με έρευνες, πάνω από το 90% των σχέσεων δημιουργούνται με πρωτοβουλία του άντρα, αλλά πάνω από το 80% διαλύονται με πρωτοβουλία της γυναίκας, κι αυτό γιατί όταν συνειδητοποιήσει η γυναίκα ότι η σχέση της δεν έχει το συναισθηματικό υπόβαθρο που υπόσχεται μονιμότητα, αλλά είναι καθαρά σαρκική, θέλει να την διακόψει.

Ο άντρας έχει την ικανότητα να ξεχωρίζει την αγάπη από το σεξ και να διαχειρίζεται ξεχωριστά το καθένα, καθώς ο εγκεφαλος του είναι κατατεμνημένος σε διαμερίσματα, που του επιτρέπει να βλέπει μόνο ένα πράγμα την φορά. Συχνά λοιπόν είναι απόλυτα ευχαριστημένος από μια καθαρά σαρκική σχέση, καθώς του απορροφά όλη την προσοχή. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα σε ποιο ακριβώς σημείο του εγκεφάλου εντοπίζεται ο έρωτας, αλλά οι έρευνες δείχνουν ότι ο γυναικείος εγκέφαλος έχει ένα δίκτυο συνάψεων μεταξύ του κέντρου του έρωτα και του κέντρου του σεξ (που είναι ο υποθάλαμος), και πρέπει να λειτουργήσει πρώτα το κέντρο του έρωτα για να δραστηριοποιηθεί και το κέντρο του σεξ. Στους άντρες δεν έχουν εντοπιστεί ανάλογες συνάψεις, και αυτός είναι ο λόγος που διαχειρίζονται διαφορετικά το σεξ από τον έρωτα. Για τον άντρα το σεξ είναι σεξ, και ο έρωτας έρωτας, τα οποία ενίοτε συμπίπτουν.

Η ερώτηση των γυναικών

Η πρώτη ερώτηση που θα κάνει η γυναίκα στον άντρα όταν τον πιάσει να την απάτά είναι: ” Την αγαπάς;”. Ο άντρας που θα απαντήσει , “Όχι, ήταν κάτι καθαρά σαρκικό” κατά πάσα πιθανότητα λέει την αλήθεια, καθώς ο άντρας μπορεί να ξεχωρίσει το σεξ από τον έρωτα. Ο γυναικείος εγκέφαλος όμως δεν είναι προγραμματισμένος να καταλάβει ή να δεχτεί αυτή την απάντηση, και γι’αυτό τον λόγο οι γυναίκες δυσκολεύονται να πιστέψουν έναν άντρα που λέει πως η ερωτική του περιπέτεια δεν έχει καμία σημασία.

Στο μυαλό της γυναίκας, δεν είναι αυτή καθαυτή η σεξουαλική πράξη με την άλλη γυναίκα που την πειράζει τοσο πολύ, αλλά η αθέτηση του συναισθηματικού “συμβολαίου” και η εμπιστοσύνη που είχε στον άντρα της. Αν πάλι μία γυναίκα απιστήσει και πει ότι δεν σήμαινε τίποτα για εκείνη, κάτα πάσα πιθανότητα λέει ψέμματα. Για να διαβεί η γυναίκα την διαχωριστική γραμμή και να κάνει έρωτα, σίγουρα έχει δημιουργήσει ήδη συναισθηματικούς δεσμούς με τον άλλο άντρα.