Διαβάστε στην «axianews» όλο το ρεπορτάζ της εβδομάδας για την οικονομία, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, με πολλές αποκαλύψεις και πλούσιο παρασκήνιο.

Πώς αλλάζουν(ξαφνικά) οι καιροί!

-Όταν το -πανάκριβο τότε – ομόλογο των 670 εκατ. του Ελλάκτωρα με επιτόκιο 6,375% σήμερα θεωρείται το φθηνότερο!!!

-Η εκτίναξη του πληθωρισμού, η ενεργειακή κρίση, η ακρίβεια και η δραματική αύξηση των επιτοκίων ανατρέπουν τα δεδομένα σε δανεισμούς, χρηματοδοτήσεις, επιθετικές κινήσεις, Χρηματιστήριο και εξαγορές!

-Πάνε οριστικά πολύ πίσω η διάθεση του 20% της Εθνικής, το placement του 10% της Τρ. Πειραιώς, η ΔΕΠΑ Εμπορίου αλλά και η παραχώρηση της Αττικής οδού που σχεδιάζεται για μετά τις εκλογές του Φθινοπώρου!


Ποιος ή ποιοι αγοράζουν Μότορ Όιλ;
– Μήπως αγοράζει ξένος συνεταίρος; Ή μήπως αγοράζει η Οικογένεια;


Προς την ΤτΕ, την Αρχή για το ξέπλυμα και την Δικαιοσύνη!

-Γιατί οι τράπεζες δεν διεκδίκησαν τα 10 εκατ. ευρώ του δανείου της Proton για την αγορά του Καναλιού 10 του Γ. Τράγκα (και νυν Action 24 του θεατρανθρώπου Διονύση Παναγιωτάκη), που άφησε απλήρωτο ο διαβόητος Κυριακίδης;

– Την ώρα τούτη ο θεατρικός επιχειρηματίας, που πήρε τον έλεγχο του καναλιού μέσα από ΑΜΚ 500 χιλιάδων ευρώ, βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τους Μπακοκαυμενάκηδες για πώληση του σταθμού αντί 7-12 εκατ. ευρώ!!!


Attica Bank: «Δεν αφήνουν άνθρωπο να αγιάσει»!
– Η στοχοποίηση του νέου διευθύνοντος συμβούλου Μιχάλη Ανδρεάδη! Μήπως κάποιοι ψάχνουν αποδιοπομπαίους τράγους;


«Τράβηξαν το αυτί», κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού, μέσω έμπιστου προσώπου της Οικογένειας, στο «βαθύ λαρύγγι» του Μαξίμου!
– Για το εάν το περίφημο «βαθύ λαρύγγι» του Μαξίμου, η πρόσβαση του οποίου εξαντλείται στο άμεσο περιβάλλον του πρωθυπουργού, συνετιστεί και «βάλει μυαλό», ούτε βέβαιος είμαι ούτε όρκο παίρνω!


Η (υπεράνω υποψίας) κυρία της πολιτικής ζωής, ο σύζυγος με τις ιδιαιτερότητες και ο bodyguard με τα… αυξημένα καθήκοντα και τις… υπερωρίες!
– Πολιτικοαστυνομικός έρωτας, σε δασάκια, παραλίες και γκαράζ δημοσίων οργανισμών που εξελίσσεται ακόμη και πάνω στο… καπό του αυτοκινήτου!!!


Ο «πολυμήχανος» (και προνομιακός φίλος των τραπεζιτών) Σπύρος Θεοδωρόπουλος –λόγω ΙΟΝ– γίνεται και… περιπτεράς!
– Το αγαπημένο παιδί των νταραβεριτζήδων του χρηματοπιστωτικού συστήματος επινόησε «νέο κόλπο» μέσα από την αγορά mini markets για να διευρύνει το δίκτυο διάθεσης των προϊόντων του!


Αίτημα δικαστικής συνδρομής από την Αρχή ξεπλύματος της Κύπρου για ύποπτο έμβασμα 750 χιλιάδων ευρώ προς εκδοτικές επιχειρήσεις το 2017!
– Η πρώτη επίσημη καταγγελία το 2019, καθώς και οι πληροφορίες για εμπλοκή δικηγόρου που μετείχε σε κυβερνητικό ταξίδι με ιδιωτικό αεροσκάφος σε χώρα της Λατινικής Αμερικής!


Ο έλεγχος του Γιώργου Στάσση της ΔΕΗ από την Αρχή ξεπλύματος για το εξοχικό στην Τζιά και η αρχειοθέτηση της υπόθεσης!
– Στο αρχείο έβαλε η αρμόδια Αρχή την υπόθεση για δήθεν «φαραωνικό εξοχικό» του μάνατζερ της ΔΕΗ στην Κέα, μετά από έλεγχο φορολογικών δηλώσεων και πόθεν έσχες! Το μυστήριο του μυστικού ελέγχου!


Ο κύβος ερρίφθη για τις εκλογές:
-Μετά τον 15αύγουστο και πριν τη ΔΕΘ η ανακοίνωση τους – Θα διενεργηθούν τέλη Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου – Τα 25 νομοθετήματα…
– Τα «ειδικά δικαστήρια», τα ντιλαρίσματα με τους εκδότες, τα ανοίγματα στον Αντώνη Σαμαρά και οι τοποθετήσεις Ντογιάκου στη θέση Πλιώτα και Παπασταύρου σε ρόλο Γεραπετρίτη!


Η CVC, η μεγάλη επιχειρηματική οικογένεια και ο κορυφαίος επιθετικός businessman φλερτάρουν με το επιπρόσθετο 10% της ΔΕΗ!
– Η νέα πρόταση του πανίσχυρου fund, η τοποθέτηση Φωτακίδη στο Δ.Σ., ο ρόλος της Goldman Sachs και οι ευθύνες διοίκησης και κυβέρνησης για την ελεύθερη πτώση της μετοχής!


Τα 2 «ανοίγματα» Μητσοτάκη στον Αντώνη Σαμαρά:
-Η τοποθέτηση Ντογιάκου στη θέση Πλιώτα και η παραπομπή Παπαγγελόπουλου στο ειδικό δικαστήριο!
– Οι 3 καθοριστικές συναντήσεις του πρώην πρωθυπουργού με υψηλό πρόσωπο του Μαξίμου, που προλείαναν το έδαφος ενόψει Συνεδρίου και άνοιξαν τον δρόμο για αποκατάσταση σχέσεων…


Το… «Κόμμα της Novartis», ο Βενιζέλος και οι γέφυρες Στουρνάρα με Αμερική, Εκκλησία και Έλληνες τραπεζίτες του εξωτερικού με φόντο τον… πρωθυπουργό κοινής αποδοχής!
-Η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΚΙΝΑΛ, η «αντιπάθεια» στον Μητσοτάκη, οι «μύχιοι πόθοι» του κεντρικού τραπεζίτη για ρόλο α λα Ντράγκι και η «κοινή πλεύση» με τα πρόσωπα της υπόθεσης Novartis!


Στο κάδρο από την Αρχή για το ξέπλυμα, επιχειρηματίες με αλλαγή φορολογικής έδρας, πτωχευμένοι που ζουν σαν κροίσοι και υποθέσεις «χωμένες» στα συρτάρια!
-Έλεγχος κατά προτεραιότητα από τον Χαρ. Βουρλιώτη μεγαλόσχημων επιχειρηματικών που έχουν αλλάξει έδρα για να κρύψουν μαύρα εισοδήματα, ενώ ανασύρονται από το αρχείο υποθέσεις φοροδιαφυγής και πτωχευμένων εταιρειών!

Μεγάλη «πληγή» για τη χώρα το δημογραφικό
-Δραματική προβλέπεται η συρρίκνωση του πληθυσμού της χώρας τις επόμενες δεκαετίες, με οδυνηρές συνέπειες αν δεν παρθούν εγκαίρως μέτρα ανάσχεσης της δημογραφικής γήρανσης


ΕΛΛΠΕ – ΔΕΗ: Κάνουν σχέδια για έρευνες πετρελαίου και θαλάσσια αιολικά


Με 10 έργα και κονδύλια 12 δισ. στην αγορά προχωρά η ενεργειακή αναβάθμιση της χώρας


Νέα Δημοκρατία:Αρχίζει η μάχη του σταυρού για την Περιφέρεια Αττικής
-Η Α’ Αθήνας θα έχει μία έδρα λιγότερη λόγω της αύξησης του αριθμού στο Επικρατείας, όπου θα προστεθούν επιπλέον τρεις υποψηφιότητες αποδήμων


Δύσκολες μέρες για τον Στέλιο Πέτσα: Από τον Άγιο Βλάσιο μέχρι τη Σοφία Ζαχαράκη
-Οι υποσχέσεις 2 εκατ. ευρώ στους παπάδες, ο γενικός γραμματέας που δεν κάνει «εξυπηρετήσεις» και η υποψηφιότητα στην ίδια περιφέρεια με την υφυπουργό Τουρισμού


Οι προκλήσεις και η επόμενη μέρα για τον κλάδο της γαλακτοβιομηχανίας
-Η πανδημία του Covid-19 επηρέασε τις πωλήσεις ορισμένων προϊόντων σύμφωνα με έρευνα της ICAP CRIF


Με κάρτα πληρώνουν οι Έλληνες ακόμα κι ένα μπουκαλάκι νερό!
-Οι νεαρότερες ηλικίες έχουν καταργήσει τα μετρητά από τις καθημερινές συναλλαγές τους και χρησιμοποιούν το «πλαστικό» χρήμα


Νέα απλοποίηση για έργα ΑΠΕ – Τον Ιούλιο νόμος του κράτους
-Ποιοι βασικοί παίκτες θα μείνουν στο παιχνίδι – Έργα 8 δισ. θα εγκριθούν από την Ε.Ε.


Κινήσεις πανικού και υποκρισίας από τις κεντρικές τράπεζες
-Πρώτα έθρεψαν πληθωρισμό και τώρα δήθεν αναλαμβάνουν δράση

Μην χάσετε την «axianews» που κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα το Σάββατο 18 Ιουνίου