Ενόψει των πολιτικών εξελίξεων και τον δρόμο προς τις εθνικές εκλογές, είτε αυτές πραγματοποιηθούν τον προσεχή Σεπτέμβριο – Οκτώβριο, είτε την άνοιξη του 2023 με πιθανότερη ημερομηνία την 9η Απριλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν ξεκινήσει ήδη να αποδίδουν ρόλους σε πρόσωπα – κλειδιά που θα ηγηθούν του εκλογικού σχεδιασμού, ενώ ταυτόχρονα εξετάζεται ο τρόπος που θα αξιοποιηθούν προς όφελος της παράταξης σημαντικά στελέχη της κυβέρνησης, όπως εν προκειμένω οι υπουργοί Επικρατείας κ. Γεραπετρίτης και Σκέρτσος!

Προς την κατεύθυνση αυτή και με δεδομένο ότι ο κ. Γεραπετρίτης θα κατέβει υποψήφιος βουλευτής στον Πειραιά, φημολογείται ότι θα αναζητηθεί ένας νέος ρόλος για τον νέο (όχι ηλικιακά) πολιτικό άνδρα προκειμένου να βρίσκεται πιο κοντά με την κοινωνία και σε άμεση επαφή.

Υπό την έννοια ότι θα πρέπει να έχει στους ώμους του ένα υπουργείο με αναφορά και επίδραση στη βάση της κοινωνίας, προς εκλογικό όφελος και του ιδίου αλλά και του κόμματος!

Όσον αφορά τον δεύτερο υπουργό Επικράτειας κ. Σκέρτσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ζητηθεί η βοήθεια και η παρέμβασή του στη βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα στην Θεσσαλονίκη όπου φέρεται να έχει μεγάλο πέρασμα.

Υπό αυτή την έννοια θεωρείται πολύ πιθανή η αξιοποίησή του στο εκλογικό ψηφοδέλτιο της Θεσσαλονίκης, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει ακόμη κάποια εξέλιξη στο ζήτημα αυτό!