Με επιλεκτικές διαρροές σε δύο εφημερίδες, ο υπ. Επικράτειας κ. Γεραπετρίτης, ευρισκόμενος προφανώς σε καθεστώς υπέρτατης ανασφάλειας, επιζητεί εναγωνίως την αυτοπροβολή!

Με τη διανομή non paper ο κ. Γεραπετρίτης προσπαθεί να δημιουργήσει την εντύπωση στην κοινή γνώμη ότι δήθεν ο πρωθυπουργός αύξησε κατά πολύ τις αρμοδιότητές του, γεγονός που τον καθιστά τον «αντ’ αυτού» και ξεκάθαρο Νούμερο 2 της κυβέρνησης!

Η αλήθεια είναι πως ούτε «αντ’ αυτού» έγινε ο κύριος Γεραπετρίτης, ούτε πρόσθετες αρμοδιότητες ανέλαβε!

Τα φαινόμενα απατούν…

Απλώς μέσα στην ανασφάλειά του ο κ. Γεραπετρίτης, ενοχλημένος από την αναβάθμιση Σκέρτσου στο Μαξίμου (τον οποίο… ανέλαβαν εργολαβικά τα δημοσιογραφικά του εξαπτέρυγα), πίεσε τον πρωθυπουργό να «νομιμοποιήσει» μέσα από τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τις υφιστάμενες αρμοδιότητες τις οποίες προσπάθησε να περάσει στην κοινή γνώμη μέσω του φιλικού τύπου ως… αναβάθμιση!

Βλέπετε, η αγωνία για το πολιτικό του μέλλον, όταν θα κληθεί να διεκδικήσει την ψήφο της κοινωνίας, είναι μεγάλη και πίεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να του «νομιμοποιήσει» τις αρμοδιότητες ούτως ώστε να εκμεταλλευθεί πολιτικά την δήθεν αναβάθμιση.

Ο πρωθυπουργός προδήλως ικανοποίησε το αίτημα του κυρίου Γεραπετρίτη! Ωστόσο, το ζήτημα στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι τις τακτικές Γεραπετρίτη με πιέσεις για φανφάρες, αρμοδιότητες και οφίτσια, θα ακολουθήσουν και άλλοι, υπουργοί, βουλευτές και κομματάρχες.

Οπότε, δυστυχώς έγινε μια κακή αρχή… Βεβαίως, μπορεί ο πρωθυπουργός να ικανοποίησε το αίτημα Γεραπετρίτη ως εκτίμηση για τις νομικές του υπηρεσίες προς την κυβέρνηση, όπως για παράδειγμα όλη η… σοβαρότητα και… προσοχή που επέδειξε στη μεταφορά του καζίνου της Πάρνηθας στο Μαρούσι ή στην δράση του με τα ανοιχτά νομικά ζητήματα ξενοδόχων των Νοτίων Προαστίων που διαπραγματεύονται εκατοντάδες εκατομμύρια με το Δημόσιο την ώρα τούτη!

Συμπερασματικά, δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα αν ο κ. Γεραπετρίτης είναι ή δεν είναι Νούμερο 2 της κυβέρνησης! Ποιο νούμερο είναι το ξέρει ο ίδιος! Αυτό που με βεβαιότητα μπορώ να σας πω είναι πως το νομικό του γραφείο είναι το νούμερο 1 σε τζίρους, από την εποχή που η Ν.Δ. ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας και εντεύθεν…

Και πιθανόν τούτο οφείλεται στην επιστημονική του κατάρτιση και την νομική ικανότητα των συνεργατών του σε πλείστες όσες υποθέσεις φέρνουν τζίρους εκατομμυρίων!

Ωστόσο, επειδή η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι, αλλά πρέπει και να φαίνεται τίμια, ας προσέξει ο πρωθυπουργός τις υπόνοιες που δημιουργούνται, για να μη γυρίσει στο τέλος η υπόθεση αυτή εις βάρος της κυβέρνησης!