Μια αποκάλυψη για έναν από τους πιο εμβληματικούς κινηματογραφικούς του ρόλους έκανε ο Ρίτσαρντ Γκιρ.

Ογοητευτικός ηθοποιός μίλησε σε ένα masterclass στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας την Κυριακή, όπου έπαιξαν ένα απόσπασμα από την περιβόητη σκηνή με το πιάνο και την Τζούλια Ρόμπερτς στο «Pretty Woman», με αποτέλεσμα ο Γκιρ να αστειευτεί ότι το ζευγάρι δεν είχε «καμία χημεία».

«Είχα πολύ καιρό να το δω αυτό. Ήταν μια σέξι, πολύ σέξι σκηνή» πρόσθεσε, σύμφωνα με το Hollywood Reporter.

Πώς προέκυψε όμως αυτή η σκηνή

Σύμφωνα με τον Ρίτσαρντ Γκιρ, η σκηνή στην ταινία του 1990 αυτοσχεδιάστηκε στην πραγματικότητα μετά από μια συζήτηση μεταξύ του ηθοποιού και του σκηνοθέτη Γκάρι Μάρσαλ. «Αυτό δεν υπήρχε ποτέ στο σενάριο» είπε. «Δεν ξέραμε πώς θα τη χρησιμοποιούσαμε αργότερα. Τελικά όμως, κατέληξε να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ταινίας».

Σε εκείνη τη στιγμή, ο πλούσιος επιχειρηματίας Έντουαρντ Λιούις παίζει πιάνο σε ένα ξενοδοχείο στη μέση της νύχτας, όταν μπαίνει η ιερόδουλη Βίβιαν Γουόρντ (Τζούλια Ρόμπερτς) με ένα μπουρνούζι. Ο Έντουαρντ ζητά από το προσωπικό να τους αφήσει μόνους και αρχίζουν να φιλιούνται πάνω στο πιάνο.

«Ο Γκάρι μου είπε: ‘Τι κάνεις αργά το βράδυ σε ένα ξενοδοχείο;’, Και του είπα: ‘Συνήθως έχω τζετ λαγκ. Οπότε είμαι ξύπνιος όλη τη νύχτα και συνήθως υπάρχει κάπου μια αίθουσα χορού ή ένα μπαρ, και βρίσκω ένα πιάνο και παίζω πιάνο’ » θυμήθηκε ο Ρίτσαρντ Γκιρ. «Και μου λέει: ‘Ας κάνουμε τότε κάτι με αυτό’».

«Οπότε βασικά αυτοσχεδιάσαμε αυτή τη σκηνή και μου είπε: ‘Παίξε κάτι συναισθηματικό’ και απλά άρχισα να παίζω κάτι που εξέφραζε το είναι αυτού του χαρακτήρα».

Η ταινία «Pretty Woman», η οποία συγκέντρωσε 463,4 εκατομμύρια δολάρια στο box office, αφηγείται την ιστορία της Βίβιαν, μιας πόρνης από το Λος Άντζελες, η οποία προσλαμβάνεται από έναν πλούσιο επιχειρηματία για να τον συνοδεύσει σε διάφορες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου. Καταλήγουν να ερωτευτούν.

Η ταινία χάρισε στην 56χρονη Τζούλια Ρόμπερτς μια Χρυσή Σφαίρα και μια υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Διαβάστε ακόμη: