ΝΤΑΒΙΝΤ ΚΑΡΜΟ: Ο Ολυμπιακός βρήκε στον δίμετρο Πορτογάλο (που προτιμάει τα … τάκλιν από τις κεφαλιές και δηλώνει μέγας φαν του μπάσκετ και του Γιάννη Αντετοκούνμπο), τον ηγέτη στόπερ που έψαχνε μετά την αποχώρηση Σεμέδο. Είναι ομολογουμένως εντυπωσιακός, με όποιον παρτενέρ κι αν έχει. Δεν είναι τυχαίο πως έχει αλλάξει 4 μέχρι τώρα (Μπιανκόν, Ντόη, Ρέτσο, Βέζο) και όλοι δίπλα του βγάζουν τη καλύτερή τους εκδοχή. Ο Κάρμο ήρθε ως δανεικός από την Πόρτο, με τον Ολυμπιακό να αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου το συμβόλαιο που έχει στους δράκους (1.100.000 net ετήσιες αποδοχές, άρα 550.000 ευρώ για την μισή σεζόν)ενώ πλήρωσε και loan fee 250.000, που θα διπλασιαστεί αν και εφόσον οι ερυθρόλευκοι κατακτήσουν το πρωτάθλημα. Όσον αφορά στην οψιόν αγοράς του ανέρχεται στα 18.000.000 ευρώ και η Πόρτο έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να δεχτεί επαναδιαπραγμάτευση το καλοκαίρι με τους ερυθρόλευκους. Λογικό αφού ο Κάρμο αποτελεί την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία των δράκων, που πλήρωσαν 20.280.000 ευρώ το καλοκαίρι του 2022, για να τον αγοράσουν από την Μπράγκα. Και στον Ολυμπιακό ήρθε επειδή πλακώθηκε με τον κόουτς Κονσεϊσάο, ήταν εδώ ο πρώην προπονητής του Καρβαλιάλ, ο ατζέντης του Γκονσάλβες έφερε και τον Όρτα ενώ “καθάρισε” με την διαμεσολάβησή του και ο Μέντες…

 

ΚΟΝΣΕΪΣΑΟ: Το πιο ανησυχητικό προσεχώς για τον Ολυμπιακό όσο αφορά στην υπόθεση Κάρμο, είναι πως ο κόουτς της, ότι κι αν γίνει το καλοκαίρι, θα αποχωρήσει από τον πάγκο της αφού ήρθε σε ρήξη με στενό συγγενικό πρόσωπο του προέδρου της. Μάλιστα ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο φέρεται να αποκάλυψε πως έχει στα χέρια του προτάσεις από την… Ατλέτικο Μαδρίτης και από κλαμπ της Πρέμιερ Λιγκ!!! Τι σημαίνει αυτή η εξέλιξη; Ο Κάρμο ουσιαστικά αναγκάστηκε να φύγει από την Πόρτο λόγω Κονσεϊσάο. Οι δυο τους τσακώθηκαν χοντρά λόγω του βετεράνου… Πέπε, ο Κάρμο λεκτικά του … πέταξε κατάμουτρα στα αποδυτήρια και ενώπιον όλων πολλά (δεν του αντιμίλησε απλώς ), με τον Κονσεισάο να τον στέλνει στην Πόρτο Β, ξεκαθαρίζοντας στην διοίκηση, με όσο πιο απόλυτο τρόπο γινόταν, πως όσο καιρό θα είναι αυτός προπονητής, δεν θέλει να ξαναδεί τον Κάρμο και ότι δεν θα παίξει ξανά στην πρώτη ομάδα!!! Από την στιγμή ,λοιπόν, που το καλοκαίρι ο Κονσεϊσάο αποχωρεί, ανοίγει διάπλατα η πόρτα επιστροφής του Κάρμο στην Πόρτο, όπου έχει ήδη πολύ μεγάλο φαν κλαμπ!!! Οπότε για να μείνει κάτοικος Ρέντη θα πρέπει ο Μαρινάκης να πληρώσει την τεράστια οψιόν αγοράς του.

ΜΠΑΡΤΟΛΟΜΕΪ ΝΤΡΑΓΚΟΦΣΚΙ: Ο Πολωνός ήρωας του Παναθηναϊκού, την βραδιά της πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, μετρώντας 3 αποκρούσεις σε ισάριθμα πέναλτι αποκλεισμού, έχει σημερινή χρηματιστηριακή αξία 2.400.000 αλλά πριν από μια 3ετία έκανε limit up μετοχής στα 16.000.000 και τον ήθελε η… Γιουβέντους!! Στον Παναθηναϊκό τον έφερε ο Γιάννης Παπαδημητρίου αφού ήταν 110% δική του επιλογή, χωρίς… συμμετοχή, με τον Τούρκο προπονητή απλά να δίνει την έγκρισή του. Ως γνωστόν είναι δανεικός μέχρι το καλοκαίρι από την Σπέτσια. Ο θηριώδης Ντραγκόφσκι έχει οψιόν αγοράς από την ιταλική ομάδα, ουσιαστικά όμως, μιλάμε για δύο διαφορετικές, με την μια να ακυρώνει την άλλη, κατά κάποιο τρόπο! Συγκεκριμένα, αν ο Ντραγκόφσκι δεν ξεπερνούσε τις 7 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με τριφύλλι, τότε οι πράσινοι θα έπρεπε να πληρώσουν 2.0000.000 ευρώ στην Σπέτσια για να τον κάνουν δικό τους. Αν όμως, ο Πολωνός κίπερ κάνει από 7 συμμετοχές και πάνω, τότε η οψιον αγοράς του αυτομάτως ανεβαίνει στα 3.500.000. Ήδη μετράει 3 συμμετοχές στο πρωτάθλημα ενώ απομένουν άλλες δυο αγωνιστικές και τα play off .Κάτι που λογικά σημαίνει πως θα πιάσει το πλαφόν των 7 συμμετοχών. Στην ελληνική πιάτσα agents εκτιμούν πως ο Παναθηναϊκός εφόσον το καλοκαίρι κινηθεί για την αγορά του Ντραγκόφσκι, θα ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση της ρήτρας του και με ένα transfer fee που θα κυμανθεί από 2 μέχρι 2.500.000 ευρώ θα μπορέσει να τον κάνει δικό του!

 

ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΚΑΛΕΝΣ: Ο 31χρονος διεθνής Περουβιανός αριστεροπόδαρος στόπερ, επιλογή Αλμέιδα τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν και ήρθε δανεικός από την Τζιρόνα, μετράει ήδη 17 συμμετοχές και 1 γκολ στο πρωτάθλημα! Εκμεταλευόμενος τον τραυματισμό του Μουκουντί, δεν έχει βγεί από την 11άδα της Ένωσης μετά τις 3 Ιανουαρίου και το 3-0 εναντίον του Βόλου. Μετράει δηλαδή 9 σερί 90λεπτα. Το σημαντικότερο: η στήλη έμαθε πως έχει παρθεί απόφαση απο πλευράς κλαμπ για ενεργοποίηση της οψιόν αγοράς του Κάλλενς, η οποία παρεμπιπτοντως δεν είναι υψηλή, δεν φτάνει ούτε καν σε 7ψηφιο ποσό. Με 750.000 ευρώ στην Τζιρόνα η ΑΕΚ κάνει δικό της ως το 2026 τον Περουβιανό κι αυτό θα γίνει!!

ΠΑΛΑΣΙΟΣ: Κυκλοφορεί όλο και περισσότερο το σενάριο, πως ο Αργεντινός εξτρέμ, που μένει ελεύθερος σε 4 μήνες, αποτελεί μεταγραφικό στόχο της ΑΕΚ. Rumors που μάλλον… βοηθάει διαπραγματευτικά την πλευρά του Παλάσιος, μπας και τσιμπήσει ο Αλαφούζος για να του δώσει το εκατομμύριο τοχρόνο με 3ετές συμβόλαιο που θέλουν, αλλά το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η ΑΕΚ δεν ασχολείται με τον Παλάσιος, πήρε Τσιλούλη και πάει προς μια ακόμη μονοετή ανανέωση τον Άμραμπατ ενώ έχει και Ελίασον/Φερνάντες στην θέση του δεξιού εξτρέμ. Ο Παλάσιος είναι ο δεύτερος (πίσω από τον Λημνιό) πιο χαμηλόμισθος εξτρέμ στο ρόστερ του Παναθηναϊκού. Με τις 650.000 ευρώ που καθαρίζει, παίρνει σαφώς λιγότερα από Μπερνάρ, Μπακασέτα, Τζούρισιτς, Αιτόρ, Βέρμπιτς και Μαντσίνι. Παρότι κάνει μια σπουδαία σεζόν, με 31 ματς/7 γκολ/7 ασίστ, το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του παραμένει στάσιμο αφού προέκυψε απόσταση, όπως αυτή αποτυπώθηκε μετά τις πρώτες επαφές. Ο 32χρονος βάζει ψηλά το ταβάνι των απαιτήσεων του για το τελευταίο άλλωστε καλό συμβόλαιο της καριέρας του κι ενώ έχει ήδη προτάσεις, γνωρίζοντας ότι σε αγορές του Μεξικού ή της Αραβίας μπορεί να προσεγγίσει ακόμα και τα 2 εκατομμύρια ετησίως. Το ταβάνι του Παναθηναϊκού στην προσφορά του στον Παλάσιος θα ήτανε οι 800.000 τον χρόνο. Ο Αργεντινός θέλει ένα κλειστό 3ετές συμβόλαιο αλλά η πρόθεση των πράσινων είναι ξεκάθαρα για 2ετές συμβόλαιο. Το θέμα της ανανέωσης του Παλάσιος αναμένεται να τραβήξει μέχρι το τέλος σεζόν ενώ θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και από το αν ο ΠΑΟ βγει πρωταθλητής, όπως και από την αξιολόγηση/εισήγηση του Τερίμ, εφόσον ο Τούρκος παραμείνει στο τριφύλλι βεβαίως,βεβαίως και για την νέα σεζόν!!

ΤΣΙΛΟΥΛΗΣ/ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: Τι σχέση έχει ο ένας με τον άλλον; Είναι «ομόσταβλοι» στην μανατζερική σκέπη του έμπειρου και εκ των κορυφαίων διαχρονικά Ελλήνων ατζέντηδων – αν και πολύ low profile – Βασίλη Παναγιωτάκη! Για όσους μάλιστα δεν το γνωρίζουν, η ΑΕΚ ενεργοποίησε τις άκρες του agent Παναγιωτάκη στην Κροατία (και γενικότερα στην πρώην Γιουγκοσλαβία), βάζοντας τον να λειτουργήσει ως διαμεσολαβητής στην μεταγραφική υπόθεση Λιούμπισιτς, παρότι δεν ήταν ο ατζέντης του Αυστριακού – Κροάτη άσου (είναι στην ολλανδική SEG). Πολλοί, λοιπόν, προδικάζουν πως η απόκτηση Τσιλούλη από τώρα για το καλοκαίρι είναι ο προάγγελλος για να ακολουθήσει ο επίσης πελάτης του Παναγιωτάκη, Δημήτρης Γιαννούλης. Τον οποίο η ΑΕΚ θέλει και του έχει κάνει ήδη πρόταση, αλλά θα πρέπει να κάνει υπομονή αφού ο Γιαννούλης θα πάρει την απόφασή του τέλη Μαΐου περιμένοντας να δει αν η Νόριτς ανέβει στην Premier League κι αν έχει προτάσεις από ομάδες κάποιου εκ των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.. Όσον αφορά στον 29χρονο Τσιλούλη, υπέγραψε στην ΑΕΚ για 2 χρόνια, με 170.000 και 190.000 ευρώ αντίστοιχα. Λένε, πως είναι επιλογή Αλμέιδα, λόγω κυρίως της ικανότητάς του να πρεσάρει. Κάποιοι μάλιστα τον βλέπουν μελλοντικά και ως … δεξιό μπακ, δηλαδή να του αλλάζει θέση ο Αλμέιδα…

Διαβάστε ακόμη: