Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί στο επιτελείο των Γάλλων και των εν Ελλάδι εταίρων τους, κρυφών και φανερών, σχετικά με τις εν εξελίξει προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων!

Η σύσφιγξη των σχέσεων Ελλάδας – Γερμανίας που παραπέμπει στα ελληνοτουρκικά με φόντο την… Χάγη, όπως υποστηρίζουν οι καλά γνωρίζοντες δρομολογεί νέες εξελίξεις.

Υπό αυτή την έννοια ξαφνικά οι Γερμανοί μετετράπησαν σε πρώτο φαβορί για να πάρουν πακέτο Φρεγάτες, Υποβρύχια και Ναυπηγεία.

Ειδικά τα ναυπηγεία αποτελούν το ζήτημα κλειδί που δίνει την οριστική λύση.

Εάν λοιπόν οι Γερμανοί δεσμευτούν για τα ναυπηγεία τότε οι πιθανότητες είναι πολύ αυξημένες για να κλειστή το ντιλ – πακέτο!

Στην περίπτωση που οι Γερμανοί κάνουν πίσω τότε βγαίνουν στο προσκήνιο οι Αμερικανοί οι οποίοι διά μέσου του πρέσβη στην Αθήνα έχουν δεσμευτεί για συμπαραγωγή στα Ελληνικά Ναυπηγεία.

Είναι πάντως γεγονός πως σε όλο αυτό το παιχνίδι των εξοπλισμών έχουν εμπλακεί και εμπλέκονται συνεχώς πρεσβείες, πρώην και νυν πρέσβεις, αντζέντηδες εξοπλιστικών προγραμμάτων, Έλληνες και ξένοι έμποροι όπλων, μεσάζοντες και πάσης φύσης νταραβεριτζήδες, καθώς επίσης μεγαλοδημοσιογράφοι, εκδότες και καναλάρχες!

Βλέπετε, η δουλειά είναι μεγάλη και έπεσαν όλοι μαζί στο ψητό…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.