Για να ξέρετε, επειδή προχθές σας δώσαμε ένα στίγμα για τα εξοπλιστικά και τις προμήθειες, επανερχόμαστε με τις τελευταίες πληροφορίες.

Τα νέα δεδομένα στις ελληνογερμανικές σχέσεις έχουν ανατρέψει το σκηνικό και έχουν διαμορφώσει νέες προοπτικές!

Η προφανής προσέγγιση Ελλάδας – Γερμανίας, που στους διαδρόμους του Υπ. Εξωτερικών λέγεται ότι μας οδηγεί μέχρι και την …Χάγη, φέρνει τον γερμανικό άξονα σε θέση ισχύος όσον αφορά την προμήθεια φρεγατών και υποβρυχίων.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι οι Γερμανοί είναι το πρώτο φαβορί για να πάρουν πακέτο φρεγάτες, υποβρύχια και ναυπηγεία.

Ειδικά τα ναυπηγεία θεωρούνται κλειδί για την υπόθεση, καθώς αν τελικώς οι Γερμανοί συμφωνήσουν τότε η συμφωνία πακέτο θα κλείσει.

Διαφορετικά η μπάλα θα πάει στα πόδια των Αμερικανών που είναι το δεύτερο φαβορί και οι οποίοι επίσης έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για τα ναυπηγεία και την συμπαραγωγή.

Κάτι που έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη και με έμφαση ο αμερικανός πρέσβης στη χώρα μας.

Όπως αντιλαμβάνεστε οι Γάλλοι, που υποστηρίζονται από ελληνικά λόμπι και ισχυρό σύστημα του εγχώριου τύπου, έμεινα πίσω στην κούρσα του …πρωταθλήματος για πολλούς και διάφορους λόγους που δεν είναι της παρούσης να αναλυθούν …

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.