Είναι τρόπος ζωής και βασίζεται στην λέξη “σεβασμός”. Ως γνωστόν, οι γυναίκες έχουν αδυναμία στον συγκεκριμένο τύπο άνδρα, καθώς τους εμπνέει ασφάλεια και σιγουριά, με αποτέλεσμα να μοιάζει ιδανικός στα μάτια τους. Εκτός από την πραγματική ζωή όμως, ένας gentleman ορίζεται πλέον και από τη συμπεριφορά του στα social media.

Παρακάτω σου προτείνουμε τι πρέπει να κάνεις και τι πρέπει να αποφεύγεις στο διαδίκτυο, εάν θέλεις να ανήκεις σε αυτή την κατηγορία.

Βρες αυτό που σου ταιριάζει

Εάν θέλεις να δικτυωθείς ή να βρεις παλιούς φίλους και συγγενείς, μπορείς να φτιάξεις προφίλ στο Facebook, εάν όμως ενδιαφέρεσαι για τη διαφήμιση της δουλειάς σου και την ανάδειξη των ικανοτήτων σου, τότε θα πρέπει να ασχοληθείς με το LinkedIn.

Διατήρησε την ιδιωτικότητα σου

Ένα διαδικτυακό προφίλ είναι δημόσιο, πράγμα που σημαίνει πως οι πληροφορίες και οι φωτογραφίες που θα επιλέξεις να μοιραστείς, μπορεί να είναι ορατές όχι μόνο στα άτομα που θέλεις, αλλά και σε άσχετο κόσμο, που ούτε καν γνωρίζεις. Γι΄αυτό, πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός με τις πληροφορίες που θα μοιραστείς.

Να είσαι ενεργός, αλλά όχι ενοχλητικός

Είναι καλό να είσαι ενεργός χρήστης στα social media, δείχνοντας ότι ενδιαφέρεσαι να κρατάς επαφή με τους φίλους σου, να απαντάς στα μηνύματα που σου στέλνουν, να δημοσιεύεις χρήσιμες πληροφορίες και όμορφες φωτογραφίες. Σε καμία περίπτωση όμως, μην πέσεις στην παγίδα της κατάχρησης του διαδικτύου. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που παρασύρονται, ανεβάζοντας αμέτρητες selfies ή ανούσια βίντεο, με αποτέλεσμα να γίνονται ενοχλητικοί στους υπόλοιπους φίλους τους με τη συνεχή παρουσία τους.

Μη μοιράζεσαι υπερβολικά πολλές πληροφορίες

Το όνομα σου, τα γενέθλια σου και μερικά πράγματα για σένα, είναι αρκετά για να συμπληρωθεί το διαδικτυακό σου προφίλ. Από εκεί και πέρα, είναι περιττό να κοινοποιήσεις το προσωπικό σου τηλέφωνο και το e-mail σου, καθώς μπορεί να πέσεις θύμα hacking. Επίσης, είναι ανούσιο να συμπεριλάβεις στις πληροφορίες σου ατάκες.

Θυμήσου ποιοι σε ακολουθούν

Εάν έχεις γίνει φίλος στο Facebook με συναδέλφους σου ή ακόμα χειρότερα με το διευθυντή σου, δεν είναι σωστό να κοινοποιείς φωτογραφίες σου από ξέφρενα πάρτι και από μεθύσια ή να κάνει παιδιαρώδεις αναρτήσεις. Το τι ανεβάζεις στο προφίλ σου είναι καθαρά στο χέρι σου και κανείς δεν μπορεί να σου επιβάλλει τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κοινοποιήσεις, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάς τα άτομα που έχουν πρόσβαση σε αυτό, καθώς μπορεί να σε παρεξηγήσουν.