Η Σερένα Γουίλιαμς είναι έτοιμη να γράψει ιστορία για ακόμη μία φορά, καθώς θα γίνει η πρώτη αθλήτρια που θα παραλάβει το βραβείο «Fashion Icon» στα CFDA Fashion Awards 2023.

Η τελετή των βραβείων και το εορταστικό δείπνο θα πραγματοποιηθούν στο Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Νέα Υόρκη το βράδυ της Δευτέρας, 6 Νοεμβρίου 2023.

Η εμβληματική τενίστρια λατρεύει τη μόδα, ενώ συμμετέχει ένθερμα στη βιομηχανία. Μεταξύ των τουρνουά Grand Slam, βρήκε χρόνο για να γραφτεί σε σχολή μόδας, παρακολουθώντας το Ινστιτούτο Τέχνης του Fort Lauderdale μεταξύ 2000 και 2003, κάτι που τη βοήθησε αργότερα για να ξεκινήσει τις δικές της μάρκες, Aneres και S by Serena.

Ως αθλήτρια, η Σερένα Γουίλιαμς έσπασε τα «δεσμά» των αθλητικών ενδυμάτων, αφήνοντας τα παραδοσιακά λευκά του τένις για πιο έντονα χρώματα και ενδιαφέρουσες γραμμές.

Μέσα από την γκαρνταρόμπα της, όχι μόνο μπόρεσε να δείξει την προσωπικότητά της, αλλά και να ξεκαθαρίσει ότι δεν την ενδιαφέρει η συμβατικότητα. Η απήχησή της έχει ξεπεράσει τον αθλητικό κόσμο και την οδήγησε να περπατήσει σε πασαρέλες, να λάμψει στα κόκκινα χαλιά, να κοσμεί τα εξώφυλλα μεγάλων περιοδικών όπως της Vogue, ακόμη και να συμμετάσχει στο Met Gala του 2019.

Έχει, ακόμη, συνεργαστεί με σχεδιαστές, συμπεριλαμβανομένης μιας συνεργασίας με τη Nike και την Off-White που ξεκίνησε το 2018. Ο αείμνηστος Virgil Abloh σχεδίασε τα πάντα, από τις Grand Slam εμφανίσεις της μέχρι τα αθλητικά παπούτσια που φόρεσε στο Met Gala.

Ως η νεότερη τιμώμενη του CFDA, η Γουίλιαμς εντάσσεται στις τάξεις των «fashion mavericks», όπως οι Beyoncé, Lady Gaga, Zendaya, Rihanna, Sarah Jessica Parker, Pharrell Williams και Jennifer Lopez.

«Από τότε που ήμουν μικρό κορίτσι, χρησιμοποιούσα τη μόδα ως διέξοδο για να εκφραστώ – η μόδα μού έδωσε την αυτοπεποίθηση να μπω στο γήπεδο και να κατέχω αυτό που ήμουν και πού ήξερα ότι πήγαινα», ανέφερε η ίδια η Σερένα. «Το όνειρό μου να αποκτήσω το δικό μου brand, το S by Serena, έγινε πραγματικότητα και σε όλη την καριέρα μου είχα την ευλογία να συνεργάζομαι με τους πιο καταξιωμένους σχεδιαστές και τους πιο συναρπαστικούς ανερχόμενους δημιουργικούς. Διασκέδασα τόσο πολύ μαθαίνοντας το στιλ μου και το άφησα να αλλάξει καθώς εξελίσσεται η ζωή μου, αλλά πάντα πίστευα ένα πράγμα: η μόδα είναι για όλους, ανεξάρτητα από το μέγεθος, τη φυλή ή το εισόδημα. Είναι απίστευτη τιμή που λαμβάνω το διάσημο Βραβείο Fashion Icon από το CFDA, έναν οργανισμό του οποίου το έργο θαύμαζα εδώ και καιρό και που βρίσκομαι ανάμεσα στα style icons που ανέκαθεν προσέτρεχα».

«Η Σερένα είναι ένας από τους πιο εμπνευσμένους ανθρώπους στον κόσμο, ένα αληθινό άτομο, ένα σύμβολο του αθλητικού κόσμου. Αντιπροσωπεύει το μεγαλείο στο υψηλότερο επίπεδο, φέρνοντας τη μόδα σε έναν άλλο κόσμο, για ένα άλλο κοινό, μένοντας πάντα πιστή στον εαυτό της, και τα δύο εντός και εκτός γηπέδου. Ένας τέλειος συνδυασμός των κόσμων μας, το απόλυτο παράδειγμα ατομικότητας σε ό,τι κάνει. Η Σερένα είναι ένα πραγματικό fashion icon», δήλωσε ο πρόεδρος της CFDA, Thom Browne.

 

Διαβάστε ακόμη: