Θετικά αξιολόγησαν τα αποτελέσματα της Eurobank για το α’ εξάμηνο έξι διεθνείς οίκοι που έδωσαν για την τράπεζα κυρίως συστάσεις αγοράς. Ολοι στέκονται στα θετικά που προσφέρει στον ισολογισμό της Eurobank η Ελληνική Τράπεζα όπως και στη θετική αναθεώρηση των στόχων.

AXIA: Σύσταση Buy με τιμή στόχο τα 3,00 ευρώ

Για δυνατά αποτελέσματα κάνει λόγο η AXIA, επισημαίνοντας πως το προσαρμοσμένο RoTE διαμορφώθηκε στο 17,3%, την εκτίμηση της για 17,1%.

Μιλάει για την αύξηση των δανείων της τράπεζας και την πιστωτική επέκταση. Ο οίκος αναμένει περαιτέρω ενίσχυση των κεφαλαίων της τράπεζας λόγω κερδών ενώ στέκεται και στην οριακή αύξηση των NPEs κατά 10 μονάδες βάσης και τον σχηματισμό 125 εκατ. νέων NPEs.

Deutsche Bank: Σύσταση αγοράς με τιμή στόχο τα 2,75 ευρώ

Ο οίκος αναφέρει πως τα κέρδη προ φόρων της τραπεζας ξεπέρασαν κατά 3% τις μέσες εκτιμήσεις. Τα έσοδα από βασικές δραστηριότητες ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων κατά περίπου +2% κάτι που σε συνδυασμό με τις χαμηλότερες προβλέψεις, οδήγησε σε συνολική βελτίωση του στόχου RoTE για το 2024 που πλέον αναβαθμίστηκε στο 16,5% περίπου έναντι 15% περίπου νωρίτερα, αναφέρει.

Goldman Sachs: Σύσταση Buy με τιμή στόχο τα 2,5 ευρώ

Σύσταση Buy δίνει και η Goldman Sachs για την Eurobank αποτιμώντας τη μετοχή με μεθοδολογία προσαρμοσμένου κεφαλαίου ROTE/COE στα 2,5 ευρώ.

Η GS σημειώνει ότι η αναβάθμιση στο guidance για το ROTE (στο 16,5% για το 2024 από περίπου 15% προηγουμένως) αποτελεί θετικό στοιχείο και περιμένει θετική αντίδραση στα αποτελέσματα.

Όπως αναφέρει στην ανάλυση της, οι βασικοί κίνδυνοι περιλαμβάνουν ένα ισχυρότερο ή ασθενέστερο από το αναμενόμενο μακροοικονομικό περιβάλλον, υποστηρικτικές ή αρνητικές αλλαγές στο ρυθμιστικό πλαίσιο, υψηλότερες/χαμηλότερες ανταγωνιστικές πιέσεις που θα επηρεάσουν τιμολόγηση και όγκους, υψηλότερη/χαμηλότερη από το αναμενόμενο ανάπτυξη του δανειακού χαρτοφυλακίου, μεταβολές στην αντίληψη του κινδύνου και θετικές/ αρνητικές κεφαλαιακές εκπλήξεις.

Morgan Stanley: Σύσταση Overweight με τιμή στόχο στα 2,68 ευρώ

H Eurobank ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Morgan Stanley λόγω καλύτερων καθαρών εσόδων από τόκους, αλλά και καλύτερης εικόνας στα μέτωπα των λειτουργικών δαπανών και των προβλέψεων, σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση overweight με στόχο τα 2,68 ευρώ.

Τα κέρδη προ φόρων της Eurobank, στα 426 εκατ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο, ξεπέρασαν τις προβλέψεις της Goldman Sachs κατά 10% και κατά 3% τις συγκλίνουσες προβλέψεις, τονίζει ο οίκος.

Οι λόγοι πίσω από την υπεραπόδοση ήταν τα οριακά καλύτερα καθαρά έσοδα από τόκους και τα ισχυρότερα αποτελέσματα της Ελληνικής.

UBS: Σύσταση αγοράς με τιμή στόχο στα 2.60 ευρώ

Ισχυρές επιδόσεις πέτυχε η Eurobank σύμφωνα με την UBS, η οποία τονίζει τις αυξημένες δυνατότητες από τις συνέργειες της Ελληνικής Τράπεζας.

Όπως αναφέρει η UBS, ακόμα και το αναβαθμισμένο guidance δεν περιλαμβάνει πλήρως τη δυναμική που δίνει στην Eurobank η Ελληνική Τράπεζα, με την ελβετική τράπεζα να σημειώνει το σημαντικό upside που βλέπει να έχει η εξαγορά.

Jefferies: Σύσταση αγοράς με τιμή στόχος στα 2.70 ευρώ

Ο οίκος τονίζει ότι η τράπεζα εμφάνισε ισχυρά αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου, με τα αναπροσαρμοσμένα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται 8% υψηλότερα των προβλέψεων. Η Eurobank ξεπέρασε τις εκτιμήσεις στα καθαρά έσοδα από τόκους και τις προμήθειες. Ο οίκος διατηρεί σύσταση buy με τιμή-στόχο στα 2,7 ευρώ, περίπου 30% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα της μετοχής.

Διαβάστε ακόμη: