«Όταν δημιούργησα το blog μου για τα χρήματα και τον τρόπο ζωής Making Sense of Cents το 2011, δεν είχα ιδέα τι έκανα» λέει στο CNBC η Michelle SchroederGardner

«Ημουν μια 22χρονη οικονομική αναλύτρια που έβγαζα 40.000 $ το χρόνο και πάλευα να ξεπληρώσω τα φοιτητικά μου δάνεια» συμπληρώνει η ίδια αναφέροντας ότι τότε ξεκίνησε να γράφει στο προσωπικό της blog.

Έντεκα χρόνια αργότερα, το Making Sense ξεπέρασε τα πιο τρελά της όνειρα. Τα τελευταία πέντε χρόνια, έβγαλε κατά μέσο όρο 760.000 $ ετησίως παρέχοντας συμβουλές για το πώς να ξεκινήσει να επενδύει κάποιος, ποια χρηματοοικονομικά προϊόντα να χρησιμοποιήσει και πώς να αντιμετωπίσει άλλες οικονομικές αποφάσεις.

«Ο σύζυγός μου και εγώ έχουμε φτάσει σε οικονομική ανεξαρτησία και έχουμε αποταμιεύσει αρκετά για να συνταξιοδοτηθούμε όποτε θέλουμε. Αυτό μου επέτρεψε να ζήσω τον ιδανικό τρόπο ζωής μου: εργάζομαι μόλις 10 ώρες την εβδομάδα και ταξιδεύω με το ιστιοφόρο μας. Κάνω τακτικά καταδύσεις, εξερεύνηση και πεζοπορία» λέει η Michelle. «Όμως το καλύτερο από όλα είναι ότι έχουμε πολύ χρόνο να περάσουμε με την έξι μηνών κόρη μας».

Πώς ξεκίνησε το οικονομικό blog

«Το Making Sense ξεκίνησε ως χόμπι, αλλά περίπου έξι μήνες μετά, ο φίλος μου με συνέδεσε με μια εταιρεία που ήθελε να γράψω μια ανάρτηση με χορηγία για αυτούς. Με πλήρωσαν 100 $ για να προσεγγίσω τους 50.000 μηνιαίους επισκέπτες του ιστότοπού μου. Μετά από αυτό, άρχισα να μελετώ άλλους bloggers που έβγαζαν χρήματα από τα blogs τους. Εκανα πιο συχνές δημοσιεύσεις και έφτιαξα διαφημίσεις προβολής στον ιστότοπό μου. Συνέχισα επίσης να γράφω αναρτήσεις με χορηγία προσεγγίζοντας επωνυμίες με τις οποίες είδα άλλους blogger να συνεργάζονται» αναφέρει στο CNBC.

Σε μόλις δύο χρόνια, κέρδιζε περίπου $5.000 με $10.000 το μήνα – περισσότερα από όσα έβγαζε στην καθημερινή της εργασία. «Μόλις εξόφλησα πλήρως τα φοιτητικά μου δάνεια το 2013, αποφάσισα να σταματήσω τη δουλειά μου και να κάνω blog με πλήρη απασχόληση» υπογραμμίζει.

«Τα πρώτα χρόνια επικεντρώθηκα στο blogging. Δημοσίευσα άρθρα καλεσμένων στα ιστολόγια των φίλων μου. Στη συνέχεια διπλασίασα την παρουσία μου στα social media. Τώρα έχω 110.000 followers στο Facebook, όπου δημοσιεύω πολλές φορές την ημέρα, και 161.000 followers στο Pinterest, όπου δημοσιεύω περίπου δύο φορές την εβδομάδα. Έχω επίσης πάνω από 130.000 συνδρομητές email» επισημαίνει η blogger.

«Με τα χρόνια, έχω αξιοποιήσει το κοινό μου και το 2016, ξεκίνησα το πρώτο μου μάθημα blogging. Σήμερα, γράφω και δημοσιεύω ιστολόγια μόνο μία ή δύο φορές την εβδομάδα και έχω κερδίσει πάνω από 4.000.000 $ ακαθάριστα έσοδα τα τελευταία πέντε χρόνια» αναφέρει στο CNBC.