Νέα παράταση, μέχρι και την 1η Μαρτίου, της απαγόρευσης πτήσεων από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βραζιλία, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ανακοίνωσε σήμερα η Πορτογαλία.

Εξαιρούνται μόνο οι πτήσεις για επαναπατρισμό των πολιτών και για ανθρωπιστικούς λόγους. Οι πτήσεις από και προς τη Βραζιλία είχαν διακοπεί για διάστημα δύο εβδομάδων από τα τέλη Ιανουαρίου, ενώ η ίδια απόφαση είχε ληφθεί και για τη Βρετανία στις 21 Ιανουαρίου.

Όσοι πολίτες θέλουν να γυρίσουν στην χώρα θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε μοριακό τεστ για τον νέο κορωνοϊό, το πολύ 72 ώρες προτού ταξιδέψουν. Επίσης, μετά την επιστροφή τους, θα μπαίνουν για καραντίνα 14 ημερών.

Το στέλεχος του νέου κορωνοϊού που πρωτοεμφανίστηκε στη Βρετανία, εντοπίστηκε στην Πορτογαλία στα τέλη του έτους και εκτιμάται ότι είναι εν μέρει υπεύθυνο για την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων στις αρχές του έτους. Η βραζιλιάνικη παραλλαγή εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Πορτογαλία την Τετάρτη.

Στην Πορτογαλία, μια χώρα 10 εκατομμυρίων κατοίκων, έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα 15.034 θάνατοι από την Covid-19 και 781.223 κρούσματα.