Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πορτογαλικό τηλεοπτικό κανάλι CMTV την Τρίτη, ο Βόλτερς είπε ότι οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι έχουν βρει «κάποια δεδομένα, κάποιες νέες αποδείξεις», προσθέτοντας: «Είμαστε βέβαιοι ότι (ο Κρίστιαν Μπρύκνερ) είναι ο δολοφόνος της Μαντλίν Μακάν.

Ο Μπρύκνερ, που έχει καταδικαστεί για κακοποίηση ανηλίκου και για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, παραμένει φυλακισμένος στη Γερμανία για μια άλλη υπόθεση, για τον βιασμό μιας γυναίκας στην ίδια περιοχή του Αλγκάρβε όπου εξαφανίστηκε η μικρή Βρετανίδα το 2007. Τότε η Μαντλίν ήταν τριών ετών.

Τον περασμένο μήνα ένας Πορτογάλος εισαγγελέας κατονόμασε ως ύποπτο τον Μπρύκνερ. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται αναφορά σε «ύποπτο» για την εξαφάνιση του παιδιού αφότου κατηγορήθηκαν οι γονείς της, το 2007, οι οποίοι στη συνέχεια απαλλάχθηκαν.

Τα στοιχεία

Ο 45χρονος Μπρύκνερ αρνείται ότι έχει οποιαδήποτε ανάμιξη στην εξαφάνιση της Μαντλίν από το δωμάτιο όπου κοιμόταν, ενώ η οικογένειά της έκανε διακοπές στην Πορτογαλία. Διατυπώθηκαν κάποιες εικασίες ότι αποδεικτικά στοιχεία βρέθηκαν στο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο που χρησιμοποιούσε ο Μπρύκνερ εκείνη την περίοδο. Ο δημοσιογράφος του CMTV ρώτησε τον Βόλτερς αν διαψεύδει αυτές τις πληροφορίες και εκείνος απάντησε: «Δεν θέλω να τις διαψεύσω».

Το τροχόσπιτο βρίσκεται στην κατοχή της γερμανικής αστυνομίας από τον Ιούνιο του 2020, όταν οι αρχές άρχισαν να ερευνούν πληροφορίες για τον Μπρύκνερ.

Ο Βόλτερς είπε ότι δεν μπορεί να δώσει λεπτομέρειες για τη συνεχιζόμενη γερμανική έρευνα επειδή θα πρέπει να ενημερωθεί προηγουμένως ο ύποπτος. Προηγουμένως είχε πει στο πρακτορείο Reuters ότι οι πορτογαλικές εισαγγελικές αρχές κατονόμασαν τον Μπρύκνερ ως ύποπτο ώστε να μην παρέλθει η 15ετία της παραγραφής του αδικήματος.

«Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, η Μαντλίν θα είναι πάντα η κόρη μας και ένα πραγματικά φρικτό έγκλημα διαπράχθηκε» ανέφεραν οι γονείς του παιδιού χθες, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 15 ετών από την εξαφάνισή της. Οι Μακάν προσπαθούν ακούραστα εδώ και χρόνια να ρίξουν φως στην υπόθεση της εξαφάνισης του παιδιού. Στη Βρετανία πολλές διασημότητες, από επιχειρηματίες μέχρι συγγραφείς και ποδοσφαιριστές έχουν απευθύνει δημοσίως έκκληση για πληροφορίες για την τύχη της Μαντλίν.