Αυτή μάλιστα, ήταν Γερμανία! Μετά την ήττα στην πρεμιέρα από τη Γαλλία και παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο αποψινό ματς με την Πορτογαλία, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα, έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο και έφτασε στον θρίαμβο!

Απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης επικράτησε 4-2 στο Μόναχο έφτασε τους τρεις βαθμούς και έβαλε γερές βάσεις για την πρόκριση στους «16» του Euro!

Τρελός ρυθμός

Φοβερός  ρυθμός από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τους Γερμανούς να έχουν τον πλήρη έλεγχο και έβαλαν την ομάδα του Φερνάντο Σάντος στα καρέ της, βρίσκοντας και το πρώτο γκολ της αναμέτρησης!

Ο Γκίντερ έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Γκοσένς και ένα τρομερό τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρουί Πατρίσιο. Ωστόσο, όπως φάνηκε στην αρχή της φάσης, ο Γκνάμπρι που επηρέαζε τη φάση ήταν σε θέση οφσάιντ, με αποτέλεσμα το τέρμα να ακυρώνεται μετά και από έλεγχο του VAR.

Υπόκλιση στον Ρονάλντο!

Και από το… πουθενά, ήρθε το γκολ των Πορτογάλων. Ποιος άλλος; Φυσικά ο Κριστιάνο Ρονάλντο! Οι Πορτογάλοι έφυγαν άψογα στην αντεπίθεση και ο σούπερ σταρ της Γιουβέντους έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νόιερ. Ο Μπερνάρντο Σίλβα βρήκε τον Ντιόγκο Ζότα στην περιοχή με μία τρομερή μεγάλη μπαλιά, ο επιθετικός της Λίβερπουλ έβγαλε πάσα πάρε-βάλε στον Ρονάλντο και εκείνος με κενή εστία έγραψε το 1-0 στο 15′ λεπτό για το 1-0 της Πορτογαλίας στο Μόναχο!

Η ανατροπή ήρθε με δύο αυτογκόλ

Η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ δεν τα παράτησε και χάρη σε δύο… Πορτογάλους έφερε «τούμπα» το ματς μέσα σε τέσσερα λεπτά! Ο Γκοσένς έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Ρούμπεν Ντίας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στην προσπάθεια του να την διώξει, ισοφαρίζοντας έτσι για τους Γερμανούς στο 35’!

Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Γκερέιρο να σκοράρει στην εστία της ομάδας… του. Ο Κίμιχ έκανε το γύρισμα και ο μπακ της Ντόρτμουντ… νίκησε τον Πατρίσιο για το 2-1 των Γερμανών.

Μάλιστα, η Πορτογαλία κατάφερε να γράψει ένα ιστορικό ρεκόρ, καθώς πρόκειται για την πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα… ever που σκοράρει δύο αυτογκόλ σε μία αναμέτρηση μεγάλης διοργάνωσης (Euro, Παγκόσμιο Κύπελλο)!

Έτσι έφτασε στο 4-1

Μία, δύο… τρίτη και φαρμακερή! Μετά από δύο αυτογκόλ, η Γερμανία σκόραρε… κανονικά, με τον Κάι Χάβερτς να παίρνει πίσω το… αίμα του μετά το πρώτο τέρμα που τελικά χρεώθηκε στον Ρούμπεν Ντίας!

Η Γερμανία αναπτύχθηκε άψογα, ο Μίλερ έβγαλε στον Γκοσένς που έκανε… πάρτι από τα αριστερά, ο ποδοσφαιριστής της Αταλάντα έβγαλε πάσα πάρε-βάλε στον Χάβερτς και εκείνος την… εμφάνισε στα δίχτυα του Ρουί Πατρίσιο για το 3-1 της Γερμανίας!

Με το συγκεκριμένο γκολ, ο Χάβερτς έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο νεότερος σκόρερ σε Euro στην ιστορία της Γερμανίας, σε ηλικία 22 ετών και οχτώ ημερών…

Λίγα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του τρομερού Γκοσένς. Ο ποδοσφαιριστής της Αταλάντα εκμεταλλεύτηκε την τρομερή σέντρα του Κίμιχ και με μία πολύ καλή κεφαλιά έγραψε το 4-1 στο 60’!

Μείωσε με Ζότα η Πορτογαλία

Η ομάδα του Σάντος έβγαλε ωστόσο… σφυγμό, καθώς κατάφερε να μειώσει άμεσα και να μπει ξανά στο… κόλπο. Ζότα και Ρονάλντο άλλαξαν ρόλους, καθώς ο σούπερ σταρ της Γιουβέντους σέρβιρε στον επιθετικό της Λίβερπουλ και εκείνος από κοντά έγραψε το 4-2 στο 67’.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Σεμέδο, Ρούμπεν Ντίας, Πέπε, Γκερέιρο, Μπρούνο Φερνάντες (64’ Μουτίνιο), Ντανίλο, Καρβάλιο, Μπερνάρντο Σίλβα (46’ Ρενάτο Σάντσες), Κριστιάνο Ρονάλντο, Ζότα (83’ Αντρέ Σίλβα)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Χούμελς (62’ Τσαν), Γκίντερ, Ρίντιγκερ, Γκόζενς (62’ Χάλστενμπεργκ), Γκιντογκάν (73’ Ζίλε), Κρόος, Κίμιχ, Γκνάμπρι (87’ Σανέ), Χάβερτς (73’ Γκορέτσκα), Μίλερ