Συνθήκες προ Covid-19 θα βιώσουν οι ποδοσφαιριστές Ουγγαρίας και Πορτογαλίας στην «Puskas Arena», αλλά και όλοι οι φίλοι που θα δουν το ματς εντός ή εκτός γηπέδου. Για πρώτη φορά μετά τον Μάρτιο του 2020 και την έξαρση της πανδημίας στην Ευρώπη, ένα ματς διεθνούς διοργάνωσης πρόκειται να διεξαχθεί σε κατάμεστο στάδιο και το 100% της προσέλευσης.

Οι εμβολιασμοί στη χώρα αγγίζουν το φράγμα των 10 εκατομμυρίων (Νο11 στον κόσμο, Νο3 στην Ευρώπη) και οι υγειονομικές αρχές έδωσαν το «πράσινο φως» για να διεξαχθούν όλα τα ματς του ομίλου μπροστά σε 67.215 θεατές, χωρητικότητα του νεότευκτου γηπέδου της Βουδαπέστης.

Ενόψει της μεγάλης πρεμιέρας στον 6ο όμιλο και του κλίματος ελευθερίας που επικρατεί και πάλι σε ποδοσφαιρικό αγώνα, οι Ούγγροι φίλαθλοι κατέκλυσαν τους δρόμους από νωρίς και ξεκίνησαν την πορεία τους για την «Puskas Arena».

Ουγγαρία – Πορτογαλία: Με 100% προσέλευση και 67.000 θεατές μετά από 15 μήνες

Οι Πορτογάλοι θέλουν τη νίκη 

Οι Μαγυάροι συμμετέχουν για τέταρτη φορά σε τελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης και δεύτερη συνεχόμενη μετά το Euro του 2016, όταν και αποκλείστηκαν στη φάση των «16» από το Βέλγιο. Το εισιτήριο για τη φετινή διοργάνωση το κέρδισε μέσω του Nations League, εκεί όπου στον τελικό των μπαράζ επικράτησε με εντυπωσιακή ανατροπή της Ισλανδίας με δύο γκολ από το 88′ και μετά.

Από την άλλη, τα τελευταία 25 χρόνια, η Πορτογαλία βρίσκονται αδιαλείπτως σε τελική φάση Euro, με τη φετινή να είναι η έβδομη διαδοχική παρουσία της από τις συνολικά οκτώ. Στον θεσμό μπαίνουν με τον… αέρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης, όταν πριν από πέντε χρόνια είχαν κατακτήσει τον τίτλο, επικρατώντας στον τελικό 1-0 της οικοδέσποινας Γαλλίας στην παράταση.

Όσον αφορά την μεταξύ τους παράδοση, οι Πορτογάλοι έχουν το… πάνω χέρι, καθώς σε 13 συναντήσεις τους μετρούν εννέα νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Η πιο πρόσφατη αναμέτρηση ήταν τον Σεπτέμβριο του 2017 με την ομάδα της ιβηρικής χερσονήσου να φεύγει με το διπλό από τη Βουδαπέστη (0-1) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.