Το ημερολόγιο έδειχνε 29 Μαΐου του 1932 όταν άνοιξε η διάσημη πίστα Hockenheimring στη Γερμανία. Εγκαινιάστηκε με έναν αγώνα μοτοσυκλετών, ενώ το 1938 απέκτησε οβάλ σχήμα και έγινε πίστα υψηλών ταχυτήτων. Στις 2 Αυγούστου του 1970 το πρώτο Γκραν Πρι της Formula 1 πραγματοποιήθηκε στην πίστα Hockenheimring.

H Porsche θέλοντας να τιμήσει την 90ή επέτειο της πίστας Hockenheimring δημιούργησε την πρώτη ειδική έκδοση για την Taycan GTS των 598 ίππων. Ελάτε, λοιπόν, να γνωρίσουμε τις ξεχωριστές λεπτομέρειες που διαθέτει η νέα Taycan GTS Hockenheimring Edition.

Αρχικά παρατηρήστε τη νέα απόχρωση του αμαξώματος ονόματι «Stone Grey», ενώ ασορτί είναι το περίγραμμα στους τροχούς 21 ιντσών που προέρχονται από τη Mission E, πίσω από τους οποίους ξεχωρίζουν οι μαύρες δαγκάνες των φρένων. Υπάρχουν και αρκετές σκούρες χάλκινες πινελιές, οι οποίες εντοπίζονται στο κέντρο των τροχών, στο όνομα Taycan GTS στο πίσω τμήμα, στην πλακέτα με το λογότυπο της επετειακής έκδοσης στη μεσαία κολόνα, στα πλευρικά μαρσπιέ και στον πίσω διαχύτη.

Στο εσωτερικό τώρα, συναντάμε ανάγλυφο το λογότυπο 90 Hockenheimring Edition στο κεντρικό υποβραχιόνιο, μαύρες δερμάτινες επενδύσεις και χάλκινες ραφές. Παράλληλα χάλκινη απόχρωση έχει χρησιμοποιηθεί στο σπορ τιμόνι, στο λεβιέ ταχυτήτων, στις ποτηροθήκες και στους αεραγωγούς. Το λογότυπο της επετειακής έκδοσης εμφανίζεται τα βράδια φωτιζόμενο στην άσφαλτο από τους πλευρικούς καθρέπτες, ενώ έχει αποτυπωθεί και στο κλειδί της Taycan GTS.

H γερμανική εταιρία των supercars δεν επέλεξε τυχαία την πίστα Hockenheimring, καθώς εκεί μέσα βρίσκεται από το 2019 ένα από τα Porsche Experience Centre (PEC). Η νέα ειδική έκδοση της Taycan GTS θα είναι διαθέσιμη στη Γερμανία και σε άλλες επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές.

Οι ιδιοκτήτες της θα μπορούν να φορτίζουν δωρεάν για δυο χρόνια την Taycan GTS στην πίστα Hockenheimring, ενώ θα έχουν προνομιακή στάθμευση στις εκδηλώσεις PEC Frühschicht, δηλαδή τις μηνιαίες συγκεντρώσεις οχημάτων από οπαδούς της Porsche.