Η τρίτη γενιά της Porsche Panamera αποκαλύφτηκε στη Σαγκάη, καθώς η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά του μοντέλου προκαλώντας ενθουσιασμό στους φίλους της μάρκας και όχι μόνο!

Την κινεζική μεγαλούπολη των 24 εκ κατοίκων επέλεξε η γερμανική εταιρεία για την επίσημη παρουσίαση, της τρίτης γενιάς Panamera, όπως άλλωστε είχε κάνει και το 2009 με την πρώτη γενιά. Η κινεζική αγορά άλλωστε αποτελεί και τη μεγαλύτερη παγκοσμίως για την Panamera και μάλιστα για την έκδοση με το μεγάλο μεταξόνιο.

Η τρίτη γενιά της Panamera είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή, με πιο επιθετικό μπροστινό μέρος και περισσότερο τονισμένα φτερά σε σχέση με τη δεύτερη γενιά. Παράλληλα, τα χαρακτηριστικά LED φωτιστικά σώματα είναι πιο ψηλά τοποθετημένα.

H φωτεινότητα των νέων LED φωτιστικών σωμάτων φτάνει ακόμα και τα 600 μέτρα

Το πίσω μέρος παραμένει χαρακτηριστικό Porsche, χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές, με τις καμπύλες να τονίζουν τον σπορ χαρακτήρα του μοντέλου.

Η κυριότερη ίσως καινοτομία του νέου μοντέλου, είναι η ενεργητική αερανάρτησηActiveRide που ουσιαστικά διατηρεί σταθερή και οριζόντια την απόσταση του αυτοκινήτου, τόσο στην επιτάχυνση όσο και στην επιβράδυνση. Παράλληλα μειώνει στο ελάχιστο τις κλίσεις στις στροφές, αφού η ενεργητική αερανάρτηση, ανασηκώνει το αμάξωμα προς το εσωτερικό της στροφής, χωρίς οι επιβάτες ν’ αντιλαμβάνονται το παραμικρό.

Τα διαθέσιμα κινητήρια σύνολα της νέας Panamera θα είναι αρχικά δύο. ‘Eνα κλασικό με V6  υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης 2.9 λίτρων, με απόδοση 353 ίππων που θα τοποθετείται στην πισωκίνητη και την τετρακίνητη Panamera 4. Η πισωκίνητη επιταχύνει από στάση στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 5.1 δευτ., ενώ η τετρακίνητη σε 4.8 δευτ., με τις τελικές ταχύτητες αντίστοιχα τα 272 και τα 270 χλμ./ώρα.

Η κορυφαία Panamera Turbo S e-Hybrid, εξοπλίζεται με υπερτροφοδούμενο V8 κινητήρα βενζίνης 4.0 λίτρων και υβριδικό σύστημα Plug-in, με συνολική απόδοση 680 ίππων και 930 Nm ροπής. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 190 ίππους και μπορεί να κινήσει αμιγώς ηλεκτρικά την Panamera για 93 χλμ. Οι δε επιδόσεις εντυπωσιάζουν, με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα να καλύπτονται από στάση σε μόλις 3.2 δευτ., με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 315 χλμ./ώρα.

Η νέα Panamera είναι ήδη διαθέσιμη για παραγγελίες, με τα πρώτα μοντέλα να παραδίδονται στους τυχερούς αγοραστές, τον Μάρτιο του 2024. Οι τιμές στη γερμανική αγορά ξεκινούν από τα 107.800 ευρώ για την πισωκίνητηPanamera (111.900 ευρώ η τετρακίνητη) και η Turbo E-Hybrid από τα 192.500 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: