Η Porsche 356 είναι ένα από τα πιο θρυλικά μοντέλα του περασμένου αιώνα, συνδεδεμένη με μεγάλες στιγμές της Porsche αλλά και τις αυτοκίνησης γενικότερα.
Η έλξη που ασκεί στο κοινό είναι μεγάλη, ακόμα και αν δεν πρόκειται για αυτοκίνητο που έχει κατασκευαστεί από την Porsche αλλά έχει φτιαχτεί για λογαριασμό της από εξωτερικό συνεργάτη όπως αυτό της βελγικής εταιρίας D’leteren Freres που κατασκευάστηκε το 1962.

Η συγκεκριμένη αμαξοποιία κατασκεύασε 473 αυτοκίνητα βασισμένα στο πλαίσιο Τ5 και άλλα 248 στο Τ6. Μια από τις τελευταίες είναι και αυτή των φωτογραφιών μας, που πραγματικά είναι χάρμα οφθαλμών.

Οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει στο αμάξωμα, με το λαμπερό μαύρο χρώμα, τις λεπτομέρειες από χρώμιο στους προφυλακτήρες, και τα επίσης χρωμιωμένα τάσια των τροχών.
Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται και το εσωτερικό, το οποίο καλύπτεται από δέρμα που τοποθετήθηκε στα μέσα της πρώτης δεκαετίας του αιώνα μας, σε ένα πολύ όμορφο μπεζ χρώμα. Ο κινητήρας είναι ένας τετρακύλινδρος επίπεδος 1,6 λίτρων με απόδοση 75 ίππων, αντί των 60 της ορίτζιναλ έκδοσης της 356.
Λίγα πράγματα είναι γνωστά και για το ιστορικό αυτής της 356, ενώ έτσι για να έχουμε μια εικόνα για το πόσο κοστολογείται μία αντίστοιχη που πωλήθηκε από την RM Sotheby’s το 2019 βρήκε νέο ιδιοκτήτη έναντι 467.000 δολαρίων.